Hockey World League: Oranje ook te sterk voor Zuid-Korea

6 juni 2015 om 20:51
De Nederlandse hockeyers hebben ook hun tweede groepswedstrijd in de World League in Buenos Aires met vier doelpunten verschil gewonnen. Oranje was zaterdag te sterk voor Zuid-Korea: 6-2. De Brabantse Oranje-spelers waren werderom van grote waarde. Zondag is het eveneens nog ongeslagen team van Nieuw-Zeeland de tegenstander.

Donderdag werd Egypte al verslagen met 4-0.
Snelle voorsprong OranjeHalverwege leidde de ploeg van bondscoach Max Caldas met 2-0. Eerst scoorde Roger Hofman uit de rebound van een strafcorner van Mink van der Weerden uit Someren. De tweede treffer maakte Van der Weerden zelf, wederom uit een strafcorner.
Die voorsprong werd in het derde kwart uitgebreid tot 4-0, waarna de Aziaten door twee rake strafcorners toch nog onverwacht hoop kregen op een positief resultaat. Die werd in de laatste minuut door Helmonder Bob de Voogd en Robbert Kemperman de bodem in geslagen.