Video

Dames AV Sprint uit Breda, met Nadine Broersen, opnieuw Nederlands kampioen

6 juni 2015 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 17:57
nl
De atletiekdames van AV Sprint uit Breda zijn kampioen van Nederland geworden. Bij het NK Teams in Vught behaalden de dames, met onder andere Nadine Broersen en Anouk Vetter, één punt meer dan Phanos uit Amsterdam. De dames van Prins Hendrik uit Vught werden vijfde, net als de heren.
Profielfoto van
Geschreven door

In een zonnig Vught was zaterdagmiddag bijna de gehele Nederlandse atletiektop aanwezig voor het NK teams. Alle clubs mochten per onderdeel de beste atleet sturen, maar atleten mochten maximaal op drie nummers meedoen. De winnaar van elk onderdeel verdiende acht punten, de nummer twee zeven, enzovoorts.
Dames Sprint winnen na lang juryberaadDe dames van AV Sprint uit Breda pakten net als vorig jaar de titel. Dat ze kampioen waren hoorden ze pas een uur na de afsluitende 4 x 400 meter. De jury moest zich nog buigen over de diskwalificatie van Phanos. Maar de valse start bleef ook na het bestuderen van beelden gehandhaafd en dus won Sprint met één punt verschil de titel.
Meerkampster Nadine Broersen uit Dongen vond het jammer dat juryberaad er uiteindelijk voor moest zorgen dat AV Sprint de titel prolongeerde. “Tuurlijk is het leuk om Nederlands Kampioen te worden, maar de manier waarop is een beetje dubbel. We waren met de tweede plaats ook tevreden geweest.”

Wachten op privacy instellingen...

Boekelman: 'Topevenement'Kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda, die uitkomt voor Prins Hendrik, haalde 27 punten met kogelslingeren, kogelstoten en discus. Bijna de maximale score. Daar was ze tevreden mee: “Ik train niet meer op discus en kogelslingeren, dus dan is dit prima. Kogel moest ik natuurlijk wel winnen.” Boekelman genoot vooral van de sfeer: “We hebben bij Prins Hendrik een topteam. Het is zo leuk om hier bij te zijn, op mijn thuisbaan.”
Boekelman vond dat de organisatie in Vught het goed deed: “Een NK teams is niet niks, maar het was top. De jury deed het goed, de sfeer is goed en er is een zonnetje. Wat wil je nog meer.” De dames van Prins Hendrik werden ondanks de goede dag van Boekelman vijfde. Dat betekent dat ze in september aan een promotie-degradatiewedstrijd mee moeten doen om volgend jaar weer aan het NK deel te mogen nemen.
Erik Cadée baaltBij de heren was er minder Brabantse glorie. Het enige Brabantse team bij de heren was Prins Hendrik uit Vught. Het team, met onder andere Erik Cadée uit Den Bosch, werd vijfde en moet dus ook aan de bak in een play-offwedstrijd om volgend jaar mee te doen aan het NK.
Erik Cadée kwam om een goede afstand te werpen met zijn discus. “Ik pers er uiteindelijk nog ruim 61 meter uit, maar erg lekker ging het niet. Ik heb in het voorjaar vaak een gruwelijke energiedip, ik weet niet of het hooikoorts is. Maar het moet beter.”
Thuiswedstrijd voor CadéeVoor Erik Cadée was het écht een thuiswedstrijd: "We hebben hier om de hoek een huis gekocht. Ik ben vijftien jaar lid, dus voor mij is het wel speciaal. Ik baal er van dat ik niet iets moois heb kunnen laten zien.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.