Video

Den Bosch ziet Nederlandse volleyballers winnen van Belgen

6 juni 2015 om 21:24 • Aangepast 21 november 2020 om 17:57
nl
In de Maaspoort in Den Bosch hebben de nationale volleybalmannen ook hun derde duel in de World League gewonnen. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen versloeg België met 3-2, na eerder een 2-0 voorsprong in sets te hebben verspeeld. Zondagmiddag om drie uur speelt het Nederlands team in de Maaspoort opnieuw tegen België.
Profielfoto van
Geschreven door

In de verre van volle Maaspoort trad Oranje aan zonder Tilburger Dirk Sparidans, die na een injectie van cortisonen in zijn ellenboog tot dinsdag uitgeschakeld is. De enige Brabander in de Nederlandse selectie mist daarmee ook het tweede duel tegen België van zondag. Ook zonder de Tilburgse libero deed Nederland het in het voor de ploeg derde duel in de World League van dit seizoen prima. Binnen een half uur was de eerste set binnen tegen de na vier duels nog ongeslagen Belgen (25-21).
Oranje loopt gemakkelijk uitMede dankzij de ooit voor het inmiddels ter zielen zijnde STV Tilburg uitkomende Jasper Diefenbach stoomde Nederland in de tweede set door. Met een aantal sterke services en krachtige blocks werden de bezoekers al vroeg op een ruime achterstand gezet, die uiteindelijke resulteerde in een 25-18 winst van de tweede set. Na een dramatisch verlopen derde set (25-14) volgde een spannende vierde.

Wachten op privacy instellingen...

Hoewel het krachtsverschil minimaal was, ging ook deze naar de Belgen (25-22). In de beslissende vijfde set (15-9 haalde Nederland weer een hoog niveau, waardoor de wedstrijd alsnog werd gewonnen (3-2).
Mooie weerVolgens Jasper Diefenbach zorgde een combinatie van vechtlust en individuele kwaliteiten ervoor dat Oranje uiteindelijk won. Alleen was het jammer dat Brabant dit niet massaal zag. “Misschien had het met het mooie weer te maken”, aldus Diefenbach. “En misschien ligt er voor ons als spelers nog de taak om meer mensen enthousiast te maken voor volleybal. Hopelijk zit het morgen voller. Ik denk wel dat er in Brabant genoeg achterban te vinden is.”
Daarbij refereerde Diefenbach aan zijn tijd in Tilburg: “Daar was toen veel belangstelling voor het volleybal. In Brabant zijn een hoop initiatieven geweest om de sport op de kaart te zetten. Het is echt zonde dat er in deze provincie geen grote club meer is. In Tilburg stond toen iets moois, jammer dat dit weg is.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.