Daniëlle van de Donk en Kirsten van de Ven schrijven geschiedenis met Oranje

7 juni 2015 om 11:09 • Aangepast 21 november 2020 om 17:57
nl
PSV/FC Eindhoven-middenvelder Daniëlle van de Donk en Kirsten van de Ven uit Heesch hebben met het Nederlands vrouwenvoetbalelftal de eerste WK-wedstrijd ooit gewonnen. In het Canadese Edmonton werd Nieuw-Zeeland tijdens de nacht van zaterdag op zondag met 1-0 geklopt.
Profielfoto van
Geschreven door

Van de Donk had tijdens het duel een basisplaats, Van de Ven viel vlak voor tijd in. Van de Donks teamgenotes Maran van Erp en Angela Christ bleven de hele wedstrijd op de bank.
'Alles gegeven'Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Lieke Martens. "We werden zeker in de tweede helft teruggedrongen. Maar de ploeg is daar goed mee omgegaan en bleef compact spelen, zonder grote kansen weg te geven", analyseerde bondscoach Roger Reijners na de zwaarbevochten zege.

Wachten op privacy instellingen...

Reijners koestert de punten. "We zijn voor de eerste keer van de partij op een WK en winnen onze eerste wedstrijd. Dan moet je heel blij zijn met drie punten. Nieuw-Zeeland heeft een heel fysieke ploeg, maar wij hebben alles gegeven. Dat was goed om te zien. In de eerste helft hebben we ons eigen spel geprobeerd te spelen, na rust werd dat minder. Al met al was dit een goede start."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.