Sport zondag: Thiemo de Bakker uitgeschakeld op Topshelf Open, Be Quick kampioen van Nederland

7 juni 2015 om 22:07 • Aangepast 21 november 2020 om 17:56
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor tennisser Thiemo de Bakker, zwemsters Heemskerk en Kromowidjojo, korfbalsters van Be Quick, springruiter Harrie Smolders, schoonspringer Yorick de Bruijn, voetballer Charlton Vicento, de zwemsters Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo en het Topshelf Open-tennistoernooi.
Profielfoto van
Geschreven door

Chiudinelli te sterk voor De BakkerThiemo de Bakker is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het hoofdschema van het Topshelf Open-tennistoernooi in Rosmalen. Hij werd zondag, in de tweede kwalificatieronde, uitgeschakeld door de Zwitser Marco Chiudinelli. De eerste set won De Bakker nog met 6-3, maar de twee sets daarna gingen met 6-4 naar de Zwitser. In de derde kwalificatieronde moet Chiudinelli het opnemen tegen Pierre-Hugues Herbert. Die schakelde Thomas Schoorel uit.
Kerkhove en Hogenkamp moeten hoofdschema vergetenLesley Kerkhove en Richel Hogenkamp hebben de laatste ronde van het kwalificatietoernooi voor het Topshelf Open niet overleefd. Kerkhove was zondag kansloos tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova: 1-6 en 0-6. Hlavackova serveerde sterk en zette de Zeeuwse - die zaterdag Indy de Vroome uitschakelde - voortdurend onder druk. Hogenkamp moest haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Maria Sanchez: 6-7 en 3-6.
Heemskerk en Kromowidjojo heersen op 100 vrijFemke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo van het NTC Eindhoven hebben op de slotdag van het zwemgala in Canet-en-Roussillon gedomineerd op de 100 meter vrije slag. Heemskerk won in 53 seconden 63-honderdsten. Kromowidjojo bleef ook nog net binnen de 54 seconden: 53,99. De Amerikaanse Arianna Vanderpool-Wallace (54,29) completeerde het erepodium op het koninginnennummer.
Be Quick kampioen van NederlandDe korfbalsters van Be Quick uit Nuland zijn zondag landskampioen op het veld geworden. Be Quick versloeg in de finale SPES uit Milsbeek met 10-9.

Wachten op privacy instellingen...


Smolders zesde in Sankt GallenHarrie Smolders is gisteren op de slotdag van het CHIO van Sankt Gallen zesde geworden in de Grote Prijs van Zwitserland. Dat leverde hem 11.000 euro op. De springruiter uit Lage Mierde bleef met de elfjarige hengst Emerald in beide manches foutloos maar hij was in de tweede niet snel genoeg voor de hoofdprijs van 50 mille. Die ging naar de Zwitser Romain Duguet. Hij troefde verrassend zijn landgenoot Steve Guerdat af.
FC Den Bosch trotse sparringpartner CelticFC Den Bosch is door de Schotse topclub Celtic uitgenodigd voor een oefenwedstrijd. Het duel staat gepland voor woensdag 1 juli en wordt gespeeld in Saint Mirren Park in Paisley, vlakbij Glasgow. "Een betere teambuildingsactiviteit hadden we ons niet kunnen wensen", reageert manager Fred van der Hoorn. De ploegen zijn met elkaar in contact gekomen via Tony Bonnar. Hij is een goede bekende van FC Den Bosch. Bonnar en FC Den Bosch kwamen onder meer met elkaar in contact in 2011 toen de Bossche club in Engeland een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Charlton Athletic.
Bonnet troeft Heemskerk afFemke Heemskerk heeft zaterdag zilver gewonnen tijdens zwemwedstrijden in Canet-en-Roussillon. De zwemster van NTC Eindhoven moest op de 200 meter vrije slag alleen de Francaise Charlotte Bonnet voor zich dulden. Heemskerk tikte aan na een minuut en 56,82 seconden. Bonnet was 66 honderdsten sneller. Op de 50 vrij belandde Heemskerk net naast het podium, met een tijd van 24,72 seconden. Ploeggenote Ranomi Kromowidjojo veroverde brons. Zij tikte aan na 24,68 seconden. Alleen de Deense Jeanette Ottesen en de Amerikaanse Arianna Vanderpool-Wallace waren sneller.

Wachten op privacy instellingen...

Helmond Sport-spits bezorgt Curaçao zegeHet voetbalelftal van Curaçao, dat wordt gecoacht door Patrick Kluivert, heeft een oefenwedstrijd tegen Trinidad en Tobago in Willemstad zaterdag met 1-0 gewonnen. Charlton Vicento, die Willem II heeft verruild voor Helmond Sport, maakte de enige treffer vijf minuten voor tijd.
Haase loot Kavcic in RosmalenRobin Haase neemt het in de eerste ronde van het Topshelf Open-tennistoernooi in Rosmalen op tegen de Sloveen Blaz Kavcic. Dat wees de loting zaterdag uit. Kavcic is de nummer 79 van de wereld. Haase, die met een wildcard werd toegelaten tot het grastoernooi, staat een plek lager. In het vrouwentoernooi stuit Michaëlla Krajicek - die net als Haase een wildcard ontving - in de eerste ronde op de 18-jarige Oceane Dodin uit Frankrijk, de nummer 142 van de wereld. Krajicek staat 400e. Kiki Bertens, op de 84e plaats de beste Nederlandse, treft de Chinese Zhang Shuai.
De Bruijn klasse apartYorick de Bruijn heeft zaterdag goud gewonnen tijdens het Nederlands kampioenschap schoonspringen in Eindhoven. De Bruijn, die ook traint in Eindhoven, was de beste op de driemeterplank. Hij was met een score van 369,10 een klasse apart. Hij bleef Thijs Jansman ruim zeventig punten voor. Dylan Justin Vork veroverde het brons. Hij moest meer dan honderd punten toegeven op De Bruijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.