Deurne heeft beste plan om de natuur te verbeteren: moestuintjes op het station

7 juni 2015 om 12:34 • Aangepast 21 november 2020 om 17:57
nl
Michel Lintermans uit Deurne heeft zondag met zijn "Coöperatie Stationspark Deurne' de Pluk van de Pettefletprijs 2015 gewonnen. Dat is een award voor het beste plan om de natuur en het milieu in Nederland te verbeteren. Dat is zondag bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels.
Profielfoto van
Geschreven door

De initiatiefnemers hebben een geldbedrag van 3000 euro in de wacht gesleept. Luisteraars van Vroege Vogels konden de afgelopen tijd stemmen op meerdere initiatieven.

Wachten op privacy instellingen...

De bedoeling is om in Deurne een stationspark te maken waar met name groen te zien is. Zo is een moestuin gepland op het perron.
Overal in Nederland"Het mooie van dit initiatief is dat mensen uit de omgeving betrekt bij het project. Het gaat om het verduurzamen van het station en het daarmee een stuk aantrekkelijker maken voor reizigers en bewoners. Je kunt dit overal in Nederland uitvoeren", aldus een jurylid.
De Pluk van de Pettefletprijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. In het boek zet hoofdrolspeler Pluk zich met succes in om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.