Video

Met z'n allen meezingen in Den Bosch met eerbetoon aan Albert West

7 juni 2015 om 14:02 • Aangepast 21 november 2020 om 17:56
nl
Samen zingen op de Parade in Den Bosch! Zondag deden honderden Bosschenaren eraan mee. Om 16.30 uur begon het meezingfestijn met een moment stilte voor de pas overleden Albert West uit Rosmalen. Daarna barstte het feest op De Parade echt los met een van Wests meest bekende liedjes: Amarillo.
Profielfoto van
Geschreven door

De zanger uit Rosmalen overleed van de week na de gevolgen van een fietsongeluk.
'Iedereen kende Albert'Voor de organisatie was het een logische keuze om het evenement op deze manier te beginnen. "Iedereen die hier staat, kende Albert. Hij zou nooit gewild hebben dat het afgelast zou worden."
Het publiek op de Parade zingt Amarillo uit volle borst mee. Helemaal vooraan staat een trouwe fan van Albert West, die in tranen uitbarst op het moment dat de eerste klanken uit de speaker schallen. Het overgrote deel van het publiek op De Parade schreeuwt met een biertje in de hand de longen uit het lijf: "Shalalala lala lalala..., shalala lala lalala."
Bossche bandjesEr zijn meer bijzondere dingen te horen op Den Bosch Zingt. Zo treden de Cederstars op. Dat is een oude Bossche band die is opgericht door jongens uit de Cederstraat in de Provinciale hoofdstad.

Wachten op privacy instellingen...

Albert West was de afgelopen jaren vaak te gast bij Omroep Brabant. Dit weekend zenden we de mooiste fragmenten daarvan uit in het programma ‘ Herinneringen aan Albert West’. Met ook reacties en herinneringen van collega’s uit het vak zoals Corry Konings, Anita Meyer en Pierre Kartner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.