Video

Slachtoffer autobrand Boxtel: ‘Morgenvroeg maar met fietsje naar het werk, niet normaal meer’

7 juni 2015 om 15:00
nl
Michel der Kinderen wilde om halftwee ’s nachts net naar bed gaan toen hij een rode gloed door zijn gordijnen zag. Tot zijn grote schrik stond zijn Volkswagen Passat in lichterlaaie. Het is de vierde auto in één week tijd die in vlammen is opgegaan in de wijk Breukelen. De buurt is ervan overtuigd dat er een pyromaan actief is.
Geschreven door

Michel heeft de hele nacht geen oog dicht gedaan. Alleen een zwartgeblakerde parkeerplaats voor zijn huis herinnert nog aan zijn auto. Met een emmertje water probeerde hij, samen met andere buurtbewoners, het vuur nog te blussen, maar dat was onbegonnen werk.
Op fietsje naar het werk“Niet normaal meer, ik hoop dat ze hem gauw pakken”, verzucht Michel. “Morgenvroeg moet ik weer om zes uur aan het werk, dan gaan we maar op het fietsje.”
Ondertussen zit de schrik er goed in bij veel buurtbewoners. “Ik heb gevraagd of de politie vaker komt surveilleren, maar ze gaven daarop geen antwoord. Van andermans spullen moet je afblijven”, zegt een vrouw. Iedereen in de wijk hoopt dat de pyromaan snel wordt opgepakt.
Extra surveillerenBurgemeester Mark Buijs van Boxtel heeft vanwege de vele branden van de laatste dagen overleg gehad met de politie. De recherche heeft het onderzoek geïntensiveerd en de gemeente schakelt ook haar BOA's in. De gemeente roept bewoners in de wijk op waakzaam te zijn en alert te blijven. Wanneer mensen onraad of verdachte situaties zien, kunnen ze die direct melden bij de politie via 112. "Ondanks dat de branden tot nu toe alleen materiële schade veroorzaakten, heeft de situatie natuurlijk impact op mensen", weet burgemeester Buijs. "Als dit gebeurt in je wijk, ga je je altijd vragen stellen en maak je je zorgen. Net als de politie deel ik die zorgen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.