Vuurspuwer Circus Cornelio verslikt zich tijdens optreden in Hoogerheide

7 juni 2015 om 19:23 • Aangepast 21 november 2020 om 17:56
nl
Vuurspuwer Romen Rodriguez Herrera van het Circus Cornelio heeft zich tijdens zijn optreden in Hoogerheide verslikt. De brandbare vloeistof die gebruikt wordt bij zijn act is in zijn slokdarm terechtgekomen. De circusartiest is met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat de verwondingen meevallen.
Profielfoto van
Geschreven door

Eigenaresse Gera de Leeuw van het circus is zich rot geschrokken. "Het publiek heeft niet veel van het ongeluk gemerkt omdat de vuurspuwer zich bij het verslikken direct terugtrok in de coulissen. Normaal spuug je die vloeistof met kracht in de vlam en dan krijg je het bekende vuurspuwerseffect."
Er werd gevreesd dat de vloeistof in de longen van de vuurspuwer terecht was gekomen, maar uit onderzoek bleek dat dat niet het geval is.
Traumahelikopter"Omdat die rotzooi echt levensgevaarlijk is, is direct het alarmnummer gebeld. Compliment voor de hulpdiensten, want die waren razendsnel ter plaatse", vertelt De Leeuw.

Vuurspuwer Romen Rodriguez Herrera is inmiddels weer terug bij het circus. Hij is flink geschrokken en heeft last van z'n keel, maar verder gaat het naar omstandigheden prima met hem.
Eerste optredensDe optredens in Hoogerheide dit weekend waren de eerste optredens van het gloednieuwe Circus Cornelio, dat zich vooral op jonge kinderen richt.
Van een leien dakje ging het zeker niet in Hoogerheide. De voorstelling van vrijdagavond moest worden afgelast vanwege het noodweer. En door het goede weer viel de belangstelling op zaterdag en zondag flink tegen.
Weinig vertrouwenOndanks de slechte start wil Gera de Leeuw gewoon doorgaan met Circus Cornelio. Volgende week staat de circustent in het Zeeuwse Kapelle, als de vergunning op tijd rond is althans.
Maar erg veel vertrouwen lijkt De Leeuw niet te hebben in haar circus. "Mensen moeten wel een kaartje gaan kopen, anders is het snel afgelopen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.