Bas Verwijlen verliest en eindigt buiten top op EK degenschermen

7 juni 2015 om 20:10
nl
Degenschermer Bas Verwijlen uit Oss is op het EK in Montreux niet in de buurt van de medailles gekomen. De hoog aangeschreven Zwitser Max Heinzer hield de Ossenaar zondag uit de kwartfinale. De veelvoudig Nederlands kampioen had tot in de derde periode uitzicht op een positief resultaat. Met nog twee minuten te gaan was de stand 7-7. Daarna scoorde alleen Heinzer nog: 15-7.
Geschreven door

Verwijlen was met vijf zeges als eerste uit de kwalificatiegroep gekomen. In de directe eliminatie versloeg hij de Litouwers Tomas Makarovas en Tomas Krasikovas, beiden met 15-11. Daarna wachtte Heinzer.
Tulen verliest ookIn de eindrangschikking werd Verwijlen elfde. Later in de week staat nog de landenwedstrijd op het programma. Tristan Tulen won in het hoofdschema (laatste 64) nog wel van de Noor Fredrik Backer (15-10), daarna bleek de Est Sten Priinits, de nummer 28 van de wereldranglijst, een maatje te groot: 15-7.
Tulen kon alleen in de eerste periode (4-4) gelijke tred houden. David van Nunen strandde al in de poulefase. Hij verloor alle zes partijtjes. In het vrouwentoernooi eindigde Kelly Boone op dit wapen als 46e. De Nederlands titelhoudster kwam nog wel door de kwalificaties, maar stond in de eerste ronde meteen tegenover de sterke Irina Embrich uit Estland op de loper: 7-15.
Russin pakt titelKayli Hensen en Carmel Tulen kwamen niet door de eerste schifting. De Europese titel was voor de Russin Violetta Kolobova. Ze versloeg de Italiaanse favoriete Rossella Fiamingo in de finale met 15-12.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.