Weer autobrand in Boxtel, nu aan Molenweide: 'Ik had in eerste instantie niks in de gaten'

8 juni 2015 om 11:27
nl
Aan de Molenweide in Boxtel is maandagochtend een auto uitgebrand. Het is al de vijfde autobrand in korte tijd. De brand werd rond halfnegen ontdekt door buurtbewoners.
Geschreven door

De auto stond geparkeerd in een steegje met garageboxen. De politie heeft dat steegje afgezet.
"Ik had zelf in eerste instantie niks in de gaten", vertelt Jos Verberne, de eigenaar van de auto. "Ik was thuis mijn tanden aan het poetsen. Toen stond de politie ineens voor de deur. Ik ben toen meteen naar de achterkant van mijn huis gelopen, maar toen stond de auto al in lichterlaaie." Toch blijft hij nuchter. "Het is maar een auto, die kan vervangen worden. Een mensenleven niet."
BOA's ingeschakeldDe vorige autobranden vonden allemaal plaats in de wijk Breukelen, in de Van Hornstraat, de Baroniestraat, het Corpus en de Van Rijckevorselstraat. Ook een containerruimte bij een appartementencomplex aan Elisabeth Bas vatte vlam." Ook dit zal wel een actie zijn van diegene die ook die auto's in brand stak", vermoedt Verberne. Ook was er een poging tot brandstichting aan het Gildenhof. De politie onderzoekt dit.
De recherche heeft het onderzoek naar de brandstichtingen geïntensiveerd en de gemeente schakelt ook BOA's in. De gemeente roept bewoners in de wijk op waakzaam te zijn en alert te blijven. Wanneer mensen onraad of verdachte situaties zien, kunnen ze die direct melden bij de politie via 112.
'Je maakt je zorgen'"Ondanks dat de branden tot nu toe alleen materiële schade veroorzaakten, heeft de situatie natuurlijk impact op mensen", weet burgemeester Mark Buijs. "Als dit gebeurt in je wijk, ga je je altijd vragen stellen en maak je je zorgen. Net als de politie deel ik die zorgen."
De politie onderzoekt mogelijke verbanden tussen de branden en roept intussen bewoners van Boxtel op om extra alert te zijn. Hoewel de oproep gericht is aan alle bewoners, wordt in het bijzonder een beroep gedaan op hondenbezitters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.