Bredase fans starten platform 'Samen voor NAC' en bedenken actie: 'Geef de club vijf procent terug'

8 juni 2015 om 13:33
nl
Een groep NAC-fans en sponsors, verenigd in het platform 'Samen voor NAC', hebben een actie bedacht om geld op te halen voor hun onlangs gedegradeerde club. Via een speciale website kunnen supporters die een seizoenkaart hebben aangeschaft vijf procent of meer terug storten. NAC besloot na de degradatie namelijk om de seizoenkaarten vijf procent goedkoper te maken en veel fans gaven aan dat dit voor hen niet hoefde. De mogelijkheid is er nu om maandagmiddag vanaf twaalf uur de korting terug te geven.
Geschreven door

Het geld dat de supporters ophalen via de website gaat niet direct naar NAC. De donateurs mogen over een tijdje zelf bepalen waar de opbrengst heen gaat. Het is uiteraard wel een aan NAC gerelateerd doel. Het platform komt met drie ideeën waaruit gekozen kan worden.
'Supporters mogen mee beslissen'"Het supporterscollectief gaat uiteindelijk bepalen waar het geld naar toe gaat", zegt Maarten Akkermans, één van de initiatiefnemers van het platform Samen voor NAC, hierover.
"Wij willen op deze manier voorkomen dat het stilzwijgend in de begroting verdwijnt. We willen aanwijsbare doelen behalen. Dit omdat wij niet geloven in het ouderwetse geld ophalen. Supporters en ook sponsoren die zich inzetten voor de club mogen daar best over mee beslissen. Graag zelf, wij doen het tenslotte Samen voor NAC!"
'Niet roepen, maar overgaan tot actie'"NAC heeft uiteindelijk na de degradatie besloten om de prijzen aan te passen om dat er een divisie lager gespeeld gaat worden", vertelt Edwin van Elewout, één van de andere organisatoren. "Op zich logisch, maar de prijzen zijn al redelijk laag. Het gaat de supporters niet zozeer om de divisie, maar om de club."
Voor de supporters had die korting ook echt niet gehoeven. "Op die vijf procent zit eigenlijk niemand te wachten en daar kunnen we hele nuttige dingen mee doen", vertelt van Elewout. "In plaats van alleen maar te roepen, zijn wij overgegaan tot actie. Je kunt nu de korting terug geven op de website samenvoornac.nl. Ik roep dan ook alle supporters en sponsors op om geld over te maken. Het unieke is dat je zelf invloed hebt op de besteding van het geld."
Doelen"Als het een succes wordt, kun je van allerlei acties bedenken", vervolgt Akkermans. "Heel veel supporters zeggen dat het bijvoorbeeld naar de spelersbegroting moet. We lazen ook ergens dat de lift voor de invaliden kapot is. Daar kan het ook heen. Of bijvoorbeeld naar de jeugdopleiding."
"Het zou fantastisch zijn als we meer dan 50.000 euro zouden ophalen.", zegt Edwin van Elewout. "Dan moet iedereen zijn steentje gaan bijdragen, ik kan het alleen maar hopen."
Wat te doen met 50.000 euro?Als de Stichting 50.000 euro zou binnenhalen, wat kan NAC daar dan mee doen? Zo zou ongeveer drie meter betonrot van de tribune aangepakt kunnen worden. Of er kunnen twee drankjes uitgedeeld worden aan alle fans. Een speler uit de vijfde divisie in Engeland huren zou ook een optie kunnen zijn.
Of Johan Cruijff een paar dagen training  laten geven, inclusief keeperstrainer Frans Hoek. Alle jeugdspelers een trainingspak geven hoort ook tot de mogelijkheden of een peptalk van Lionel Messi via een videoboodschap. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden. Maar dan moet dat geld wel binnenkomen bij de Stichting Samen voor NAC.
Meer over de actie en het platform Samen voor NAC' is maandag vanaf 12.00 uur te lezen op samenvoornac.nl

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.