Wie zit er in de skybox bij NAC? VVD Breda stelt er raadsvragen over

8 juni 2015 om 14:44
nl
De Bredase fractie van de VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het gebruik van de BrIM-skybox in het stadion van NAC Breda. De BrIM en het Bredase college maken samen gebruik van de box. De oppositiepartij wil precies weten welke bezoekers namens wie voor de wedstrijden van dit seizoen waren uitgenodigd.
Geschreven door

De BrIM is een zelfstandig onderdeel van de gemeente Breda dat zich bezighoudt met de economische ontwikkeling van de stad. Dat gebeurt onder meer door nieuwe (internationale) bedrijven naar Breda te lokken.  
Wie is er uitgenodigd door de gemeente?Fractievoorzitter Boaz Adank had namens de VVD al eerder via de raadsgriffier gevraagd om de bezetting van de skybox, maar kreeg naar eigen zeggen een niet-kloppende lijst. Volgens de VVD spelen privacyoverwegingen een rol bij de samenstelling van de werkelijke lijst.
“Wat heeft het college te verbergen? Of wil de SP verhullen dat zij zich in de box laten fêteren op kosten van de gemeente Breda", schrijft Adank in een blog op de site van de VVD Breda.  
Welk bedrag is gemeente kwijt?De VVD wil weten bij welke wedstrijden het bezoek van de box is ingevuld door de BrIM en welke wedstrijden door het college. De partij wil ook de namen van de personen die namens de BrIM zijn uitgenodigd en wat de reden is van hun uitnodiging.
Tot slot wil de VVD weten welk bedrag de gemeente kwijt is aan de BrIM voor het gebruik van de box.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.