Video

Niet te doen: 12 verdiepingen omhoog met de boodschappen, liften flat Salesianenstraat Tilburg kapot

8 juni 2015 om 15:05
nl
Bewoners van de flat aan de Salesianenstaat in Tilburg moeten al dagen met de trap naar hun woningen. De liften van het twaalf verdiepingen tellende gebouw haperen al een dag of tien. "Éen van de liften werkt af en toe, maar het is niet te doen voor de vele oudere mensen die hier wonen."
Geschreven door

Het defect is ontstaan na vandalisme. Op een aantal verdiepingen werden kranen kapot getrapt waardoor er waterschade ontstond. "Daardoor is er waarschijnlijk kortsluiting ontstaan in de liften", vertelt een bewoner van de elfde verdieping.
Waterschade door vandalismeHij heeft wel een vermoeden wie achter de kapotte kranen zit. "Dat waren bijna zeker de stroopwafelverkopers die anderhalve week geleden nergens gehoor kregen. Waarschijnlijk hebben ze uit frustratie de kraantjes kapot getrapt", weet de man.
Volgens hem blijven veel oudere bewoners zoveel mogelijk thuis nu de liften kapot zijn. "Het is niet te doen, zoveel trappen op. Ik heb zelf last van hart- en vaatziekten en heb COPD, een aandoening aan de luchtwegen. Het is niet te doen om naar boven te lopen. Laat staan met boodschappen", verzucht hij.
Een vrouw op de elfde verdieping beaamt het probleem. "Ik heb slechte heupen. Één keer per dag op en neer lukt me nog wel, maar dan moet ik de rest van de dag plat", legt ze uit.
Lift werkt af en toeAf en toe werkt er één lift wel. "Reparateurs hebben de liften nagekeken maar moesten onderdelen bestellen. Dat kan weer dagen duren. Een van de liften doet het nu af en toe", weet de man. "Maar hij werkt vaker niet dan wel".
De huismeester van woningbouwvereniging WonenBreburg is iedere dag aanwezig in de flat om te kijken of hij mensen op één of andere manier kan helpen. "Het is heel lastig voor de bewoners, wij hopen ook dat het snel opgelost is", laat een woordvoerder van WonenBreburg weten.
Volgens een buurvrouw van de man adviseert de woningstichting om het storingsnummer van de liftfabrikant te bellen als de lift het weer niet doet. "Maar dat nummer hangt alleen op de begane grond op een plaatje. Daar ga ik niet elf verdiepingen voor naar beneden lopen elke keer."
De flatbewoner checkt regelmatig of de lift het doet. "Als hij het doet is het fijn, maar het is dan wel een grote gok of je naar boven kunt als je weer thuis komt."
Vocht in de liftschachten de boosdoenerDat de werkende lift ook nog regelmatig storingen geeft komt door de waterschade. "Door de kapotte kranen is er een enorme hoeveelheid water in de liftschachten terecht gekomen. Dat vocht is er niet zomaar uit", legt de woordvoerder uit. "De storingsdienst houdt het wel goed in de gaten. Als de lift het niet doet dan komt een monteur langs."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.