Video

Wonen in een container? Eerste containerwoning geplaatst in hartje Breda

8 juni 2015 om 15:22 • Aangepast 21 november 2020 om 17:55
nl
De eerste tijdelijke containerwoning van Breda is maandagmiddag geplaatst op de Chassé Promenade in het centrum van de stad. Het is niet zomaar een container. Met een keuken, badkamer woon- en slaapkamer, verdeeld over twee verdiepingen, is het een behoorlijk chique woning.
Profielfoto van
Geschreven door

Met deze proefwoning wil de gemeente laten zien wat er allemaal mogelijk is met tijdelijke woningen. Breda is de eerste plaats na Amsterdam waar het huisje geplaatst wordt.
Asielzoekers of studentenWie de eerste bewoner zal zijn is nog niet duidelijk, maar de woning staat. "Vorige week stond hij nog op de vastgoedbeurs in de RAI en nu staat hij hier, zo snel kan het dus gaan", zegt de trotse wethouder Patrick van Lunteren. "Je kunt je voorstellen dat er allerlei soorten mensen in kunnen wonen, asielzoekers, seizoensarbeiders of studenten."
In het zichtHet huisje staat op een prominente plek in de stad, naast het casino. "Het is een prachtige locatie, iedereen rijdt hierlangs en je ziet het goed staan", legt van Lunteren uit.
Het plaatsen van de woning duurt niet langer dan een paar uur. Toch is het niet zo simpel als het eruitziet, vertelt een bezorgde opzichter. "Het moet precies waterpas staan en het is nog maar de vraag of dat zo is. Als de benedenverdieping niet rechtstaat kan ook de tweede verdieping er niet op."
Aanpak woningtekortBreda wil het woningtekort aanpakken en deze woningen zijn daar een onderdeel van. Volgens van Lunteren zou het zomaar kunnen zijn dat deze woningen straks in groten getale verschijnen op braakliggende terrein in de stad.
Het huisje is een initiatief van aannemer Heijmans en kost 70.000 euro. Voor dat bedrag zou het voor ontwikkelaars aantrekkelijk moeten zijn om te investeren. De huur van het huisje gaat rond de 700 euro per maand liggen. Hoe lang dit exemplaar nog op deze plek blijft staan is niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.