Dode in Markkanaal Den Hout is man (51) uit Valkenswaard, politie gaat uit van misdrijf

8 juni 2015 om 15:50
nl
De dode die donderdagavond in het Markkanaal bij Den Hout is gevonden, is een 51-jarige man uit Valkenswaard. Hij is vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen, zo blijkt uit sectie.
Geschreven door

De man werd sinds 9 mei vermist. De auto waarin hij heeft gereden, een witte Volkswagen Caddy, ging in de nacht van 13 op 14 mei in vlammen op aan de Bredestraat in Rijen. Dat gebeurde rond kwart over twee bij een horecazaak.
DNADe politie heeft de identiteit van de man vastgesteld aan de hand van DNA-onderzoek. De nabestaanden van het slachtoffer zijn ingelicht. De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing op de zaak gezet.
Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk kan niets vertellen over de aard van het misdrijf, bijvoorbeeld of het in de criminele of relationele sfeer moet worden gezocht. "We houden alle scenario's open." Hij kan ook niet melden hoe de man om het leven is gekomen.
Lichaam donderdag gevondenEen kleine motorboot, waarin twee mensen zaten, voer donderdagavond tegen 'iets' aan in het water. Toen de opzittenden gingen kijken, zagen ze het lichaam en werd de politie ingeschakeld. Het lichaam lag onder water bij de schroef van het bootje.
Buurtonderzoek in VrachelenDe politie houdt een buurtonderzoek in het gebied tussen de brug bij Terheijden en de Oosterhoutse wijk Vrachelen. Het is niet bekend waar het slachtoffer in het water terecht is gekomen. Er wordt volgens de woordvoerder rekening mee gehouden dat dit langs het hele stuk tussen Vrachelen en Terheijden kan zijn geweest.
Het gebied is populair bij onder anderen fietsers. Mensen die in de periode van 9 mei tot en met 4 juni iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het kanaal worden verzocht contact op te nemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.