Video

Van Overloon naar Barcelona: Luna Zegers eerste niet-Spaanse flamencozangeres met diploma op zak

8 juni 2015 om 17:41
nl
Flamencozangeres word je in Spanje niet zomaar. Als je niet uit een flamencofamilie komt kun je een poging wagen om toegelaten te worden op het conservatorium in Barcelona, maar daar laten ze ieder jaar maar één flamencozangeres toe. Alleen in het jaar dat Luna Zegers uit Overloon er auditie deed werd er een uitzondering gemaakt op die regel: toen mochten er twee zangeressen beginnen.
Geschreven door

Zondagavond studeerde Luna Zegers er af, als eerste niet-Spaanse flamencozangeres in de geschiedenis van het conservatorium.
De Overloonse had al een diploma van het conservatorium in Amsterdam op zak toen ze tijdens een reis door India in contact kwam met een groep flamencomuzikanten. Ze was meteen verkocht en vertrok naar Sevilla, de stad van de flamencomuziek. In Barcelona ontmoette ze haar muzikale en levenspartner Jordi. Hij begeleidde haar zondag ook op gitaar tijdens haar afstuderen.
Flamenco als uiting van 'oerschreeuw'In Amsterdam was Luna Zegers cum laude afgestudeerd als jazz-zangeres, maar die muziek vond ze uiteindelijk toch 'te gepolijst'. In de flamencomuziek kan ze uiting geven aan de  'oerschreeuw', die ze soms kwijt moet sinds ze door ziektes zowel haar ouders Theo en Mieke Zegers verloor, als ook haar zus Marieke. [YouTube:body:http://www.youtube.com/watch?v=_IFLhK8pqoA]
Voor haar afstuderen componeerde ze zelf de muziek en schreef ze ook de teksten. Dat is heel ongebruikelijk in de flamencowereld, maar ze deed het kennelijk zo goed dat ze haar opleiding er zondag succesvol mee af kon ronden.
Theaters inBehalve met optredens en workshops in Spanje wil Luna Zegers met haar flamencomuziek ook de Spaanse en Nederlandse theaters in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.