Ook Michaëlla Krajicek door op Topshelf Open in Rosmalen: 'Het was niet makkelijk'

8 juni 2015 om 18:07 • Aangepast 25 april 2020 om 04:36
nl
Michaëlla Krajicek heeft optimaal gebruikgemaakt van haar wildcard voor het grastennistoernooi van Rosmalen. In de eerste ronde versloeg de Nederlandse maandag haar Franse opponente Oceane Dodin met 7-5 en 6-4.
Geschreven door

Tweemaal brak de Nederlandse haar tegenstander in een beslissende game.
De eerste set leek zonder breaks af te steven op een tiebreak, totdat Krajicek het beste in zichzelf boven bracht. Na eerst via een lovegame op 6-5 te zijn gekomen, viel ze Dodin op haar service aan.
Dubbele foutDie schrok na een dubbele fout, sloeg vervolgens een mislukte dropshot en keek ineens tegen een breakpoint aan. Een nieuwe dubbele fout bezorgde Krajicek de setwinst.
In de tweede set golfde het spel meer op en neer. Tussen de games door waarin harde services over en weer nauwelijks leidden tot rally's, was er op 2-3 een break voor Krajicek.
'Gelukkig maakte ze fouten'Met een mooie passing leek de Nederlandse op de winst af te steven, maar een opleving van Dodin op 5-4 zorgde toch nog voor spanning. In een fel gevecht brak zij de opslag van de Delftse. Die herpakte zich echter direct en brak Dodin direct terug, waardoor ze zich mag gaan opmaken voor haar partij in de tweede ronde.
"Het was niet altijd makkelijk. Gelukkig maakte zij een paar foutjes'', zei ze achteraf. Krajicek stuit nu op de als zesde geplaatste Italiaanse Camila Giorgi, die zich eerder op maandag al ontdeed van Irina Falconi: 7-5 en 6-2.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.