Video

'Hier kan Mick Jagger nog een puntje aan zuigen', 90-jarige Dick Hageman komt met nieuwe cd

8 juni 2015 om 18:45
nl
Mick Jagger (71) of Pierre Kartner (80) oud? Welnee, Dick Hageman uit Ossendrecht spant met zijn 90 jaar pas echt de kroon. Afgelopen weekend presenteerde Hageman met zijn band zelfs nog een nieuwe cd. En de zanger van het betere levenslied is nog lang niet van plan te stoppen.
Geschreven door

Last van valse bescheidenheid heeft Dick Hageman gelukkig niet. Nergens voor nodig ook, want met zijn negentig jaar kan Hageman zich meten met de allergrootsten op aarde. "Zover ik kan nagaan, doet alleen Charles Aznavour mij dit na", vertelt de kwieke zanger.
Mick JaggerBij de presentatie van zijn cd werd de nestor van de band overladen met complimenten. "Volgens mij kan Mick Jagger hier een puntje aan zuigen", luidt een van de reacties uit het publiek.
Overigens heeft de zanger uit Ossendrecht zelf weinig op de met de Stones: "Ik zag Jagger laatst op tv rondspringen. Dat hoeft voor mij niet. Maar ik ben dan ook twintig jaar ouder!"
Koekenbakkers op tvIn het verleden zong Hageman ook weleens een moppie Duits of Frans. Maar nu kiest hij vooral voor zijn moerstaal. Op de cd 'Ik heb kermis gevierd' staan een aantal liedjes van de Rotterdamse tekstdichter Koos Speenhoff.
De tekst van het titelnummer is afkomstig van een gedicht van Annie M.G. Schmidt. "Op tv zie je alleen maar van die koekenbakkers met buitenlandse muziek, terwijl onze taal zo mooi is", zegt de zanger uit Ossendrecht.
Hij denkt niet aan stoppenDick Hageman startte zijn carriëre als straatmuzikant. Na heel wat omzwervingen samen met zijn inmiddels overleden vrouw Joke, streek hij begin jaren vijftig neer in Ossendrecht om er nooit meer te vertrekken.
Hageman wil ondanks zijn gevorderde leeftijd voorlopig nog wel even door met zingen: "Zolang mensen maar niet komen kijken vanwege mijn leeftijd. Ik wil dat ze komen voor de liedjes!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.