Heijmans maakt ondergrond Chemie-Pack alleen schoon na faillissement BioSoil

MOERDIJK - Heijmans gaat alleen verder met het schoonmaken van de ondergrond van het terrein van Chemie-Pack in Moerdijk. Dat hebben de provincie en het bedrijf uit Rosmalen met elkaar afgesproken na het overleg van BioSoil.
Heijmans heeft extra interne specialisten betrokken bij het project, waardoor de expertise van het failliete bedrijf uit Hendrik-Ido-Ambacht kan worden geborgd.

Sanering duurt enkele jaren
De aanleg van het ondergrondse saneringssysteem is inmiddels grotendeels klaar. In juli 2016 wordt daadwerkelijk begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden en kan het perceel ook weer worden gebruikt. De sanering van de ondergrond zal vervolgens nog enkele jaren duren.

De provincie gunde de schoonmaakwerkzaamheden vorig jaar aan de bedrijvencombinatie. BioSoil en Heijmans, bedrijven met specialistische kennis, begonnen in september met de werkzaamheden. De sanering zou enkele jaren gaan duren en kost zo'n zeven miljoen euro.

Brand Chemie-Pack
De grond bij Chemie-Pack raakte vervuild na de grote brand begin januari 2011. De ondergrondsanering is de laatste fase van het totale schoonmaaktraject dat meteen na de brand begon.