Te koop: antieke inventaris van Moszkowicz-advocaten - Omroep Brabant

Te koop: antieke inventaris van Moszkowicz-advocaten

8 juni 2015 om 22:09
nl
Wie voor een 'prikkie' eeuwenoud meubilair of kunst in zijn huis wil hebben, kan volgende week zaterdag zijn slag slaan. Dan gaat antiek van advocatenkantoor Moszkowicz onder de hamer bij het Bossche veilinghuis Korst van der Hoeff.
Geschreven door

Het bedrijf voert de veiling uit in opdracht van de Belastingdienst. Vooral antieke meubelen, schilderijen en kleingoed van de broers David en Max Moszkowicz gaan onder de hamer. De spullen komen uit het kantoor in Maastricht. Hierbij een willekeurige selectie.
Lees ook: Te koop: riante villa van Roger Lips in Uden
Neem een notenhouten bureaustoel, bekleed met leder. Voor een prijs van tussen de 100 tot 150 euro gaat die naar de belangstellende koper. Eén kanttekening: de armleggers zijn ietwat versleten.
Wie kostbaarder antiek in huis wil halen, kan misschien een gepatineerde bronzen buste overwegen. Het kunstwerk van de Franse kunstenaar Emmanuel Villanis (1858-1914) heet La Sibylle en is gesigneerd. De prijs is daar ook naar; de koper moet er minimaal 1000 euro voor neerleggen.
Koopje: antieke tafelOok voor de prijsbewuste belangstellenden biedt Korst van der Hoeff interessante goederen. Zoals een Engelse gefineerde tafel van mahoniehout. Het gevaarte heeft balustervormige poten met messing wielen en stamt uit de 19e eeuw. Prijs: tussen de 50 en 80 euro.
Voor de muziekliefhebbers is er tot slot onder meer een trombone van een onbekend merk te koop. Voor tussen de 100 en 150 gaat die over de toonbank. Normaliter zijn voor die prijs geen werkende blaasinstrumenten te vinden.
Lees ook: Type Aston Martin uit James Bond-film, topstuk bij veiling Egbers auto's in Breda
Tienduizenden euro'sDe veiling bij Korst van der Hoeff vindt volgende week zaterdag plaats, om elf uur 's ochtends. In de speciale veiling zijn 325 kavels opgenomen. De totale waarde bedraagt tussen de 50.000 en 80.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.