Kalfjes vallen in gierput Biest-Houtakker, hulpverleners doen stinkende best - Omroep Brabant

Kalfjes vallen in gierput Biest-Houtakker, hulpverleners doen stinkende best

8 juni 2015 om 23:47
nl
Boeren zijn van alle markten thuis. Zo besteden ze hun aandacht niet alleen aan het verbouwen van gewassen en het houden van dieren. Af en toe redden ze hun vee ook uit de meest bizarre posities.
Geschreven door

Neem nou een boer in Biest-Houtakker. Die was maandagavond druk met het bevrijden van zes kalfjes die ’s avonds pardoes in een gierput vielen. Hij wist niet precies waardoor, maar dat was op dat moment ook niet het belangrijkst.
De boer probeerde in zijn eentje vergeefs de kalfjes te bevrijden. Daarom schakelde hij de brandweer uit Diessen in. De hulpverleners deden hun stinkende best, maar ze kregen het niet voor elkaar.
Weer op het drogeUiteindelijk kwamen de brandweermannen uit Waspik eraan te pas om de kalveren uit het gat bij de Biestsestraat te halen. Zij beschikten over materiaal om de dieren te redden. De hulpverleners lokten daarbij de 160 kilo wegende dieren naar een plek waar ze naar boven konden worden getild.
Besmeurd met mest lagen de runderen uren later weer op het droge. Daar kregen ze een frisse douchebeurt om bij te komen van de schrik.Als boer moet je inderdaad van alle markten thuis zijn.
Lees ook: Stront aan de knikker: vier koeien vallen in gierput in Made

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.