Aandeelhouders NAC gaan ongeveer 8 ton extra in gedegradeerde Bredase voetbalclub steken

9 juni 2015 om 01:26
nl
Een aantal aandeelhouders van voetbalclub NAC gaat extra geld in de club steken. Dat is maandagavond bekend geworden tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering. Het gaat om zo'n 800.000 euro middels uitgifte van nieuwe aandelen.
Geschreven door

Door extra geld in NAC te pompen hopen de aandeelhouders NAC binnen een jaar terug te laten keren naar de eredivisie. "Daar zijn geen garanties voor, maar we hebben vertrouwen dat er voldoende middelen beschikbaar komen om bovenin mee te doen", aldus zegt Joost Gielen, voorzitter van de Raad van Commissarissen.
HaastHet plan moet nog nader worden uitgewerkt, maar met het geld die de extra aandelen opleveren, kan NAC het door degradatie ontstane gat in de begroting dichten. Dat heeft haast, want de nieuwe begroting moet half juni op de burelen van de KNVB liggen.
BereidheidNAC mag blij zijn met de aandeelhouders, veelal rijke supporters. Eerder hebben zij NAC al van een wisse dood gered. Niet alle aandeelhouders zullen overigens meedoen.
"Dat is ter beoordeling aan ieder individu, maar ik proefde nadrukkelijk bereidheid. Dit is goed nieuws", zegt Gielen. Deze week komt er meer duidelijkheid welke aandeelhouders mee doen.
TighadouiniDe begroting die NAC voor het seizoen 2015/2016 heeft opgesteld houdt geen rekening met de eventuele verkoop van spelers."Stel dat er spelers verkocht worden dan gaat dat geld extra in de spelersbegroting." Het streven van NAC is om met een spelersbudget van bijna drie miljoen te gaan werken.
Geen onnodige risico'sVoorzitter Gielen gaf al eerder aan dat NAC financieel geen risico's gaat nemen. "We zitten nu in de redelijk veilige categorie 2 van het Financial Rating System van de KNVB en daar willen we in blijven. We hebben er geloof in dat dit gaat lukken. We gaan er in ieder geval ons uiterste best voor doen."
Geen bestuurlijke wijzigingenEen ander agendapunt tijdens de vergadering was de positie van de Raad van Commissarissen, het bestuur. "De samenstelling blijft vooralsnog hetzelfde", aldus de voorzitter van de Bredase voetbalclub.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.