Video

Jeffrey Bruma: 'Oranje moet vrijdag 3 punten meenemen naar Nederland'

9 juni 2015 om 01:39
nl
PSV-verdediger Jeffrey Bruma verwacht dat het Nederlands Elftal komende vrijdag wint in en tegen Letland. Dat zei hij maandag vol vertrouwen - ondanks de nederlaag afgelopen weekend in eigen huis tegen de Verenigde Staten.
Geschreven door

De EK-kwalificatie wedstrijd is cruciaal om uitzicht te houden op een ticket naar het eindtoernooi dat volgend jaar wordt gehouden in Frankrijk. Bruma speelde zaterdag mee in de oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, die met 3-4 werd verloren. Vooral in verdedigend opzicht speelde Oranje slecht. Een 3-1 voorsprong werd uiteindelijk uit handen gegeven.
"We hebben het tegen de Verenigde Staten laten gaan. We willen ons nu revancheren", vertelt Bruma. "Je mag het eigenlijk nooit uit handen geven, maar ik denk dat het goed is dat we wakker zijn geschud. We zijn strijdbaar."
Winst cruciaalAls het Nederlands Elftal komende vrijdag niet wint, kan concurrent Turkije Oranje op de ranglijst voorbij streven. Op dezelfde dag spelen koplopers Tsjechië en IJsland spelen tegen elkaar. Nederland won in november in de Arena met 6-0 van Letland.
Jeffrey Bruma gaat ervan uit dat hij vrijdag niet start, omdat Stefan de Vrij dan fit genoeg is om in de basis te beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.