Video

250 politiemensen ingezet tegen 'criminele familie' Roosendaal, drugslijn naar Frankrijk opgerold

9 juni 2015 om 19:20 • Aangepast 21 november 2020 om 17:55
nl
Ruim 250 politiemensen zijn dinsdagmorgen op 24 adressen in Etten-Leur en Roosendaal binnengevallen in een groot internationaal onderzoek tegen een 'criminele familie uit Roosendaal'. Daarmee denkt de politie een jaren lopende drugslijn naar Frankrijk te hebben opgerold, waarmee grote hoeveelheden wiet en hasj zijn gesmokkeld. Bij de actie zijn vier verdachte familieleden aangehouden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het gaat om een 50-jarige en een 34-jarige man uit Roosendaal en twee vrouwen van 41 en 39 jaar uit Roosendaal. Daarnaast zijn twee mannen uit Frankrijk opgepakt van 25 en 27 jaar.
Franse mannen opgepaktZij waren in een van de bedrijfspanden in Etten-Leur toen de politie binnenviel. Bij fouillering van de Franse mannen bleken ze 21.000 euro contant geld bij zich te hebben. Het geldbedrag is in beslag genomen.
Bij de actie werden verder volgens de politie auto's, drugs, geld, geldtelmachines, een hennepkwekerij en vuurwapens in beslag genomen. In Zuid-Spanje waar de familie ook huizen heeft, werd beslag gelegd op een appartement en een Bentley.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Industrieterrein VosdonkHet onderzoek concentreerde zich rond drie growshops, onder meer panden aan de Hagemuntweg en de Mon Plaisir, op het industrieterrein Vosdonk en huizen in Etten-Leur en bedrijfspanden en huizen in Roosendaal. In Roosendaal viel de politie binnen in een pand aan het Heilig Hartplein in Roosendaal. De politie heeft beslag laten leggen op een villa in Roosendaal die volgens haar vermoedelijk met crimineel geld is betaald.
Plaatsvervangend politiechef Jaco van Hoorn zegt dat het onderzoek, in samenwerking met onder meer FIOD, Belastingdienst en gemeenten al jaren loopt:
'Miljoenen euro's verdiend'"Het gaat om een criminele 'familie' waarin buitengewoon veel vermogen omgaat door de export van sofdrugs naar Frankrijk. Ze wordt ervan verdacht al jaren een drugslijn naar Frankrijk te exploiteren, waarmee ze vermoedelijk miljoenen euro's verdienden. De actie is erop gericht verdachten aan te houden, bewijslast te verzamelen en beslag te leggen op waardevolle spullen die met crimineel vermogen zijn gefinancierd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.