Juweliersvrouw Marina Sanders wordt door gerechtshof gehoord in zaak Goldies Deurne

9 juni 2015 om 14:43 • Aangepast 25 april 2020 om 04:38
nl
Het gerechtshof in Den Bosch gaat juweliersvrouw Marina Sanders horen in de zaak Goldies. Dat meldt advocate Bénédicte Ficq. Sanders schoot vorig jaar in Deurne twee overvallers dood.
Geschreven door

Justitie vond dat Marina Sanders handelde uit noodweer. Het gerechtshof heeft extra tijd nodig om daar een beslissing over te nemen en wil Sanders zelf ondervragen.
'Hoopvol'Advocaat Bénédicte Ficq, die met haar collega Peter Plasman de nabestaanden van de overvallers vertegenwoordigt, noemt het hoopvol dat het hof nu Marina Sanders wil horen en de klacht niet ongegrond heeft verklaard.
Zij diende een beklag in bij het gerechtshof in Den Bosch. Ze wilde via een zogenoemde artikel-12-procedure alsnog afdwingen dat het hof een uitspraak doet over de mogelijke vervolging van de juweliersvrouw. Wanneer dit verhoor van het hof gaat plaatsvinden, is niet bekend.
De advocaat van Marina Sanders, Jan Hein Kuipers geeft aan dat Marina gelaten heeft gereageerd op het nieuws van het gerechtshof. "Ze gaat zonder meer naar dit verhoor toe. Mogelijk doet ze dit wel met behulp van een psycholoog." Kuipers geeft aan dat Marina Sanders wel was voorbereid op deze stap van het gerechtshof. Het hof wil het allemaal net zo zorgvuldig doen als justitie.
'Nog steeds onder behandeling van psycholoog'Met de gezondheid van Marina Sanders gaat het nog altijd niet heel goed. "Marina staat nog steeds onder behandeling van een psycholoog", zegt Kuipers, "maar ze is niet meer opgenomen."
Op 28 maart vorig jaar schoot Marina Sanders de twee overvallers dood in Goldies. Justitie gaf ook de bewakingsbeelden en de 112-melding vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.