Vertrek oud-ambtenaar Potters en gemeentesecretaris kost gemeente Werkendam half miljoen euro

9 juni 2015 om 13:08 • Aangepast 25 april 2020 om 04:38
nl
De afvloeiingsregelingen met oud-ambtenaar Jan Potters en de voormalig gemeentesecretaris Erwin Koenen kosten de gemeente Werkendam waarschijnlijk een half miljoen euro. Dat maakte wethouder Peter van der Ven maandag bekend.
Geschreven door

Potters kreeg in 2009 oneervol ontslag, omdat hij computervredebreuk gepleegd zou hebben. Ook maakte hij privéfoto's met de camera van de gemeente. Hij vocht zijn ontslag aan en de rechter bepaalde in hoger beroep dat de gemeente een nieuw besluit moest nemen.
Relatie met burgemeesterGemeentesecretaris Erwin Koenen moest zijn functie neerleggen omdat hij een relatie had met de toen vertrekkende burgemeester Carla Breuer.
Potters krijgt ongeveer drie ton mee. Het bedrag van ongeveer twee ton dat de gemeente aan Koenen meegeeft kan volgens de wethouder lager uitpakken als de oud-gemeentesecretaris eerder een vaste baan vindt.
In het roodDe gemeente verwacht 2016 in het rood af te sluiten. Dat komt niet alleen door de afvloeiingsregelingen, maar ook door de tegenvallende inkomsten uit de bouwleges. Daarnaast steeg het aantal uitkeringen fors. Ondanks alle financiële tegenvallers verwacht wethouder Van der Ven niet dat er extra bezuinigingen nodig zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.