Video

Ontruiming Stedelijk College in Eindhoven na onwelwordingen, scholieren blij met 'middagje vrij'

9 juni 2015 om 15:00 • Aangepast 21 november 2020 om 17:54
nl
Het Stedelijk College aan de Oude Bosschebaan in Eindhoven is dinsdagmiddag ontruimd. Vijf mensen op deze school voor middelbaar onderwijs zijn onwel geworden: Twee ict-medewerkers en drie leerlingen. Later kwamen er nog meer meldingen van leerlingen die zich moesten laten onderzoeken. Ze zijn volgens de schooldirecteur onwel geworden van de spanning en werden ter plaatse behandeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens directeur Willy Evers van de school heeft een van de ict-medewerkers waarschijnlijk een allergische reactie gekregen na het gebruik van medicijnen. "Een collega schrok hier zo van dat ook hij medische hulp nodig had", vertelt de directeur.
Uit voorzorg werd vervolgens de school ontruimd omdat op dat moment niet duidelijk was wat er aan de hand was. "Dit gebeurde op een vervelend moment. Vlak voor de pauze. Ze hadden dus niet gegeten", legt de directeur uit. Verschillende leerlingen werden daarop onwel toen ze buiten stonden te wachten.
Enthousiaste reactiesDe brandweer meldde in eerste instantie dat er problemen waren in de ict-ruimte van de school. De leerlingen werden naar huis gestuurd of opgevangen bij voetbalclub WODAN. Dit leidde tot enthousiaste reacties:

Ook de politie en een aantal ambulances kwamen ter plekke.

De ontruiming was rond half één en verliep zonder problemen. Met zijn twee collega's gaat het volgens de schooldirecteur aan het eind van de middag goed. Hij hoopt ze snel weer te zien op school.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.