Zelfrijdende auto rijdt Willem-Alexander tijdens verrassingsbezoek Automotive Campus Helmond

9 juni 2015 om 16:55
nl
Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmorgen een onverwacht bezoek gebracht aan de Automotive Campus in Helmond. Ook minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu was erbij. "Haar bezoek was gepland, maar we hoorden dinsdagmorgen pas dat Zijne Majesteit ook mee zou komen", aldus een woordvoerster van de Automotive Campus.
Geschreven door

Het thema van het bezoek was 'Innovatief aan de slag met mobiliteit'. Op die manier wordt de strijd tegen files aangegaan.
Testrit in zelfrijdende autoWillem-Alexander maakte samen met de minister een korte testrit in een zelfrijdende auto. Ook sprak hij met provinciale en lokale bestuurders, met mensen uit het bedrijfsleven en met onderzoekers over hun inzet en ervaringen bij het vergroten van de bereikbaarheid.
Aan bod kwam onder meer de vraag welke verantwoordelijkheid werkgevers voor zichzelf zien om drukte op de weg te verminderen en met welke prikkels reizigers te bewegen zijn hun reisgedrag aan te passen. Besproken werden ook de kansen van nieuwe technologieën, zoals apps die actuele verkeersinformatie en snelheidsadviezen geven en auto's die met elkaar en met hun omgeving communiceren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.