Ferry Berendsen en Peter Box uit Eindhoven in Frankrijk veroordeeld voor witwassen

9 juni 2015 om 18:37
nl
Ferry Berendsen uit Eindhoven is maandag in Bordeaux veroordeeld tot twee jaar cel voor het witwassen van geld. Zijn vriend, de Eindhovense Peter Box, kreeg twaalf maanden gevangenisstraf. Dat meldt het Franse dagblad Sudouest dinsdag.Tijdens een controle werd in hun auto een bedrag van 36.450 euro ontdekt. Een hond van de Franse politie vond het geld bij een controle van de wagen door douaniers.
Geschreven door

Berendsen en Box uit Eindhoven waren enkele dagen op vakantie geweest in Spanje. Hun familie sloeg alarm toen er sinds vorige week woensdag taal noch teken van hen werd vernomen.
Arrestaties bij Bénesse-Maremne   De arrestatie was vlakbij Bénesse-Maremne, op een rustplaats langs de A63, de snelweg tussen de Spaanse grens en Bordeaux. Hier worden volgens de Franse pers vaker drugstransporten onderschept. Berendsen en Box zijn overigens niet veroordeeld voor drugsbezit, zo bleek uit de rechtszitting.
In eerste instantie werd gedacht dat de Nederlanders drugs in hun auto hadden zitten. Dat bleek echter om een andere zaak te gaan die dezelfde dag speelde vlakbij Bénesse-Maremne waarbij 20.000 euro en sporen van drugs op bankbiljetten werden aangetroffen. Dit zorgde ook verwarring bij de Franse justitie waardoor in eerste instantie foutieve informatie aan media werd verspreid.   Eindhovenaren waren even vermistAanvankelijk meldde de moeder van één van de twee Eindhovenaren dat ze vermist waren. Later liet ze weten dat ze waren gearresteerd. Waarom ze in een cel waren gestopt, wist ze niet.
De zus van Ferry heeft nog een poging ondernomen om de twee mannen in Frankrijk te spreken te krijgen, maar ze moest onverrichter zake terugkeren.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.