Video

Werklozen bedenken hun eigen droombaan met kans op baangarantie en beloning

9 juni 2015 om 17:48
nl
Werkzoekenden in Geertruidenberg kunnen binnenkort hun eigen droombaan regelen. De gemeente werkt hiervoor samen met de Stichting Innovatiebanen. Het is de bedoeling dat werklozen hun kennis, vaardigheden en ideeën aanleveren bij hun ideale werkgever.
Geschreven door

Samen met een loopbaancoach en de werkgever wordt een contract afgesloten over het doel dat moet worden behaald. Lukt dit, dan is er een baangarantie en een beloning achteraf.
VoorbeeldfunctieDe gemeente wil op deze manier zoveel mogelijk werkloze inwoners aan een betaalde baan helpen, 'niet door hen te begeleiden naar bestaande vacatures, maar door hen te ondersteunen bij het creëren van hun eigen baan'. Wethouder Jan van Lith: "We rekenen op een aantal enthousiaste inwoners die hiermee hun droombaan gaan creëren en zo een voorbeeld kunnen zijn voor anderen."
De Stichting Innovatiebanen ziet erop toe dat er geen sprake is van verdringing, dus dat een bestaande baan met een goedkopere, nieuwe kracht wordt ingevuld. Er moet ook echt een nieuwe baan ontstaan.
VoorlichtingDe gemeente en de stichting houden op woensdagavond 17 juni een voorlichtingsbijeenkomst op het gemeentehuis. De aanmelding gaat via de stichting Innovatiebanen.
Volgens Stichting Innovatiebanen wordt er binnenkort in Breda een zelfde proef aangekondigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.