Varken, eenden en honden puffen onder tropische hitte, Circus Cornelio op de vingers getikt

9 juni 2015 om 18:03
nl
De dierenpolitie heeft circus Cornelio een waarschuwing gegeven vanwege de slechte manier waarop het zijn dieren vrijdag in Hoogerheide volgens haar heeft behandeld.
Geschreven door

Het circus is gewaarschuwd dat er de volgende keer een bekeuring volgt. Op de tropische dag had het circus zijn tenten opgeslagen op het Sint Lucasplein. De politie werd die dag getipt dat de dieren van het circus in de volle zon stonden in een temperatuur van zo'n dertig graden.
GejaagdCornelio heeft een varken, zes eenden, twee honden en twee pony's. Buiten die laatste twee stonden alle dieren in de volle zon, zonder mogelijkheid om schaduw te zoeken. De dieren bleken wel water te hebben. De ademhaling van het varken was gejaagd en het dier kon nauwelijks een zuchtje wind vangen. De pony's stonden in een trailer waarin ze hun benen niet konden strekken.
Medewerkers van het circus kregen de opdracht de dieren van voldoende vers water te voorzien en ervoor te zorgen dat ze een plek kregen die ze de mogelijkheid bood om de warmte te ontvluchten. De dierenpolitie heeft de Landelijke Inspectie Dienst en de gemeente Woensdrecht geïnformeerd over haar bevindingen. Inmiddels is Cornelio vertrokken. De dierenpolitie blijft het circus controleren.  
TemperatuurEigenaar van de dieren Frank van Hulle zegt dat hij de beslissing van de dierenpolitie overdreven vindt. Hij zegt dat hij zijn dieren 's morgens op het terrein achterliet toen daar nog schaduw was te vinden van een boom en van wagens die er stonden. "Toen is de zon gaan draaien en hebben de mensen van het circus niet in de gaten gehad dat de schaduw verdween. Maar ik heb ook gevraagd welke temperatuur het varken had. Dat bleek 32,5 graden te zijn. Dat lijkt mij prima."Van Hulle zegt dat hij vindt dat er sprake is van willekeur. "Want ga maar eens op een warme dag in een weiland kijken waar koeien staan. Ik heb nog nooit gezien dat daar een boer met een parasol naast stond."  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.