Video

Erehaag en 'greatest hits' bij afscheid Albert West in Den Bosch

9 juni 2015 om 19:31
nl
Een menselijke erehaag op de Parade in Den Bosch voor Albert West. Het bijzondere eerbetoon aan de overleden zanger zal vrijdag plaatsvinden bij het verlaten van de Sint Jan. Tijdens het opstellen van de rouwstoet zullen de vijf grootste hits van Albert West te horen zijn.
Geschreven door

De familie van Albert West en evenementenbureau Jan Vis verwachten vrijdag bij de uitvaart van de zanger zeer veel belangstelling. De mis in de Sint Jan zal sober en ingetogen zijn. Tijdens de dienst worden alleen kerkelijke liederen gezongen. Bij het verlaten van de kerk zal de zanger buiten echter op een bijzondere manier worden geëerd.
Bijzonder eerbetoon"Bij de Sint Jan willen we een mooie erehaag hebben van mensen die dan uit de kerk komen", vertelt manager Birgitte Vis. "Dan wordt wel muziek van Albert gedraaid. We hopen dat Albert rijdend door de erehaag een mooi afscheid naar de begraafplaats krijgt."
Bij het opstellen van de rouwstoet zullen vijf nummers gedraaid worden. Daaronder ook zijn allergrootste hit: 'Sha la la, I need you'. Van dat nummer dat West zong met de Shuffles werden in 1969 honderdduizend exemplaren verkocht.
Albert West was de afgelopen jaren vaak te gast bij Omroep Brabant. Dit weekend zenden we de mooiste fragmenten daarvan uit in het programma ‘Herinneringen aan Albert West’. Met ook reacties en herinneringen van collega’s uit het vak zoals Corry Konings, Anita Meyer en Pierre Kartner.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.