Vuurspuwer die zich verslikte, nog steeds in ziekenhuis maar 'the show must go on'

9 juni 2015 om 20:08
nl
De komende dagen ligt hij nog wel in het ziekenhuis, maar hij is allang blij dat het allemaal goed is afgelopen. Vuurspuwer Romen Rodriquez Herrera, die zondag gewond raakte toen hij zich bij het vuurspuwen voor Circus Cornelio in Hoogerheide verslikte, is inmiddels een beetje bekomen van de schrik.
Geschreven door

“Op het moment zelf schrok ik enorm”, vertelt Herrera “Ik verslikte me en kreeg geen adem. Dan denk je wel heel even dat je er geweest bent.”
'Je loopt niet zomaar weg'Herrera is een ervaren vuurspuwer en heeft nog niet eerder zoiets meegemaakt. “Normaal spuug je de damp uit en zo maak je de vlam. Maar nu verstapte ik me tijdens mijn act en verslikte ik me in de lampenolie. Maar goed, ik stond in de piste en wilde niet aan de gasten laten merken dat er iets was. Dus ik heb nog een stukje act afgemaakt en ben toen sneller dan normaal naar achter gegaan. Ik heb zelfs nog een buiging gemaakt”, herinnert Herrera zich.
Pas toen de hele voorstelling klaar was zagen bezoekers de ambulance buiten staan. Herrera werd toen al behandeld en lag aan de zuurstof. In het ziekenhuis in Bergen op Zoom leek het allemaal goed te gaan. Herrera mocht snel weer naar huis. Nu ligt hij toch weer in Goes, omdat bleek dat hij een longontsteking aan de verslikking heeft overgehouden.
'Zo snel mogelijk weer beginnen'Een ding weet de artiest zeker: hij blijft het werk absoluut doen. “Zeker weten. Zodra het weer beter gaat met mijn longen pak ik het weer op. Maar ik ga wel wat voorzichtiger doen, veiligheid moet toch voorop staan.” Hij moet lachen en onderbreekt het gesprek even, een verpleger in het ziekenhuis reikt hem net een papiertje aan met redenen waarom je niet moet vuurspuwen.
Toch gaat hij dat wel weer doen. Misschien volgt hij wel eerst een cursus. Dat werd hem aangeboden door Bart Janssens uit Valkenswaard, die al twintig jaar cursussen geeft in het vuurspuwen. Omroep Brabant volgde maandagmiddag ook zo’n cursus. Janssens denkt dat hij de circusartiest nog wel kan helpen met het veiligheidsaspect. “In het circus is men toch ook vooral veel bezig met de show.”
Herrera denkt dat hij over een dag of drie het ziekenhuis mag verlaten. Dan gaat hij zo snel mogelijk aan het werk. “Nog niet met vuurspuwen, dat duurt nog wel een paar weken.” Maar de artiest is ook gespecialiseerd in goochelen en ontsnappingen, dus voorlopig heeft hij nog genoeg te doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.