Kantoorpersoneel dupe van degradatie NAC Breda: club bespaart zes ton door ontslagen

9 juni 2015 om 20:41
nl
Bij NAC zijn dinsdag de aangekondigde ontslagen gevallen bij de vaste medewerkers. De Bredase club, die onlangs degradeerde naar de Jupiler League, liet al eerder aan het personeel met een tijdelijk contract weten dat er geen plek meer voor hen was in de organisatie. NAC bespaart hiermee zes ton. "Alle maatregelen zijn noodzakelijk kwaad", zegt directeur Goetzee.
Geschreven door

Door de degradatie uit de eredivisie moet de begroting van NAC flink naar beneden worden bijgesteld. Financieel gaat de Bredase club met bijna vier miljoen terug naar 8,4 miljoen euro. Naast het snijden in het personeelsbestand is NAC ook gedwongen om het spelersbudget flink te verminderen. De aandeelhouders van NAC hopen dat nog verder op te krikken.
Personeel NAC is de klosOmdat de Raad van Commissarissen, net als directeur Goetzee, heeft aangekondigd te blijven zitten, is het personeel van NAC voorlopig de dupe van de degradatie.
Algemeen directeur Justin Goetzee reageert op de website van de club: “Alle maatregelen zijn noodzakelijk kwaad. We hebben een financieel goed seizoen achter de rug. Dat komt doordat we hebben gewerkt met een goed en ambitieus team van mensen die hun ziel en zaligheid in de club hebben gelegd. Van deze mensen moeten we er nu noodgedwongen een groot aantal laten gaan en dat is erg triest."
Hulp"We zullen er alles aan doen om onze mensen te helpen in het arbeidsproces door middel van outplacementprojecten. Ik zal zelf mijn netwerk aanwenden om mensen onder te brengen. Hiernaast hebben verschillende bedrijven uit de regio vacatures aangeboden om de getroffen medewerkers te helpen.”
Van enkele werknemers die mogen blijven, is een loonoffer gevraagd. Directeur Goetzee levert zelf twaalf procent salaris in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.