Van ‘Schapenheld’ tot ‘De Vliegenmepper’: deze films zijn geselecteerd voor Brabantse Beauties

30 maart 2016 om 21:27
nl
De jury van de Brabantse Beauties heeft woensdag opnieuw vier filmplannen geselecteerd die een startbedrag krijgen. Twee ervaren makers krijgen ieder 10.000 euro, twee jongen talenten krijgen allebei 8.000 euro. Dat startbedrag bleek de afgelopen jaren een goede opstap voor verdere financiering van de films.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De Brabantse Beauties zijn een initiatief van Omroep Brabant met steun van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, enkele Brabantse producenten en enkele Brabantse steden.
De regisseurs die zijn geselecteerd:Ton van ZantvoortDe Bredanaar wil de film ‘Schapenheld’ over schaapsherder Stijn Hilgers die met zijn kudde per jaar ongeveer 70.000 kilometer door Brabant reist om zijn dieren te laten grazen. Een zwaar bestaan. Ton van Zantvoort is onder meer de regisseur van de prijswinnende documentaire over Benno L.  
Willem TimmersIn ‘Bakel Noord-Bakel Zuid’ gaat regisseur Willem Timmers uit Breda op zoek naar de overeenkomsten en verschillen tussen Bakel in Oost-Brabant en Bakel in Senegal.
ZIE OOK: Brabantse Beauties: voorwaarden en procedure
Sanne Kortooms en Rudi Brekelmans Sanne Kortooms uit Den Bosch en Rudi Brekelmans uit Waalwijk willen een fictiefilm maken met de titel ‘De Vliegenmepper’, een zwart komische film waarin bijna niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.  
Steffie StormsDe Tilburgse wil een Beauty maken onder de titel ‘Becky Bulldozer’, een ego-documentaire over Roller Derby, de sport waarmee zij zich een weg beukt in haar leven van onzekerheid en faalangst. Steffie Storms maakte eerder al de Brabantse Beauty ‘We own this city’ over haar graffityleven in Tilburg.
ZIE OOK: Brabantse Beauties schitteren op het witte doek in Tilburg
De afgelopen jaren zijn er enkele tientallen Beauties gemaakt die te zien waren bij Omroep Brabant en op verschillende filmfestivals in binnen- en buitenland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.