Video

Terug bij af: Alexander Smit terug bij PSV Honkbal na profcarrière in de VS

10 juni 2015 om 00:59
nl
Hij speelde als prof in de Verenigde Staten, stopte omdat hij geen zin meer had en honkbalde toen vijf jaar lang niet meer. Maar nu is Alexander Smit (29) terug bij de club waar zijn loopbaan begon: PSV HC.
Geschreven door

Puur als hobby, Smit benadrukt het nog maar eens. Hij was succesvolle pitcher bij Oranje en onder andere de Minnesota Twins. Maar pitchen, dat doet hij niet meer, zegt Smit. "Dan heb ik echt weer een intensief gooiprogramma nodig. Zeker om in een wedstrijd te pitchen. Tja, ik moet eerlijk zijn, daar heb ik de tijd en de zin niet voor."
ErvaringDus is Smit actief in een andere rol, hij komt bijvoorbeeld nu aan slag. Smit kan namelijk de spelers van PSV heel veel leren, denkt voorzitter Raynor van Eijck. "Hij kan iedereen aansturen, met al die ervaring. Ook mij als catcher. Dan zegt hij dat ik mijn hand net iets moet draaien, kleine dingen, maar o zo belangrijk."
PSV speelt in de eerste klasse maar wil uiteindelijk naar de hoofdklasse. "Maar eerst moet er een sterke fundering staan bij de club", zegt Van Eijck. "Maar spelers als Alexander Smit zijn heel goed te gebruiken als je wil promoveren."
BierSmit zelf ziet het allemaal wel. Hij heeft zich nog niet heel erg verdiept in het Nederlandse honkbal. "Maar ach, een titel blijft een titel. Of dat nu in Amerika of in Nederland is. Het bier zal er niet minder om smaken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.