Blikvanger op Extrema Outdoor: arena van 600 pallets ontworpen door studenten TU/e

10 juni 2015 om 02:39
nl
Vier studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en het bouwen van een podium op Extrema Outdoor. Het podium dient als podium voor het La Fête 040 presents Ensuite gedeelte.
Geschreven door

De studenten zijn begeleid door drie docenten. Het podium wordt een halve cirkel en moet het gevoel geven dat je in een arena staat. Er worden meer dan zeshonderd pallets gebruikt. Met een diameter van twintig meter en een hoogte van vijf meter wordt het podium redelijk groot.
Onderdeel van decorVolgens een van de studenten kunnen bezoekers ook op de pallets zitten. Daardoor worden ze deel van het decor. "Normaal ga je naar een festival, je staat, je danst. Maar het podium staat ver weg van je. Nu kun je het echt gebruiken", legt Mattia Inselvini (22) uit. Hij is een van de studenten die aan het project werkt.
LEES OOK: Het festivalseizoen in Brabant: een selectie van de pareltjes dit seizoen
De studenten zijn ook verantwoordelijk voor het bouwen van het podium. Zes dagen voor de start van het festival beginnen ze daarmee. Het festival is op zaterdag 11 juli op Aquabest.
JubileumExtrema Outdoor viert haar twintigste verjaardag. Ter ere van dat jubileum werd vorige week vrijdag een speciaal boek over de geschiedenis van de organisatie gepresenteerd. De volledige line-up van Extrema werd eind maart bekendgemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.