Henk Krol op het matje: twee ton subsidie misbruikt om GayKrant overeind te houden?

10 juni 2015 om 08:02
nl
Heeft Kamerlid Henk Krol (50Plus) toen hij nog hoofdredacteur was, twee ton subsidiegeld misbruikt om de GayKrant overeind te houden of heeft hij niets misdaan? De rechtbank in Den Bosch doet woensdag uitspraak in deze zaak die is aangespannen door de Stichting Vrienden van de Gaykrant.
Geschreven door

De stichting moet 206.000 euro subsidie terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs. Dat wil het geld terug omdat over de besteding van het bedrag geen goedgekeurde accountantsverklaring is verstrekt. De subsidie was bedoeld voor een internetpagina voor homojongeren, maar was daar niet terechtgekomen.
ZIE OOK: Henk Krol noemt bericht over fraude-onderzoek bij Gaykrant 'onbehoorlijke kiezersbeïnvloeding'
Slechte administratieDe stichting heeft geen twee ton in kas en wil dat Henk Krol daarvoor opdraait. Die zou er administratief een rommeltje van hebben gemaakt toen hij hoofdredacteur was van de GayKrant. De stichting houdt Krol aansprakelijk voor de slechte administratie.
Half oktober liet de stichting beslag leggen op twee huizen van Krol. Met de opbrengst wil de stichting de twee ton subsidie terugbetalen. Uit onderzoek bleek eerder dat Krol jarenlang hulp kreeg van het ministerie bij het aanvragen van subsidies.
ZIE OOK: Henk Krol 'wint' De Zak als meest beschamende bekende Nederlander
HoofdredacteurKrol was hoofdredacteur van het blad voor homo's en lesbiennes van december 1979 tot maart 2013. Ook leidde hij een aantal bedrijven die aan de GayKrant waren verbonden. In 2013 gingen die bedrijven failliet, ondanks de ontvangen subsidies.
De Eindhovenaar ontkent nog altijd alle beschuldigingen. Wel erkent hij dat hij als werkgever administratieve fouten heeft gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.