'Dubbelganger' vermoorde Rob Zweekhorst opgepakt, Tilburgse broer hoopt op doorbraak in moordzaak

10 juni 2015 om 08:36
Dennis van den B. is dinsdag opgepakt in zijn huis in Rotterdam. De drugscrimineel is de vermeende dubbelganger van Rob Zweekhorst die op nieuwjaarsdag 2014 vlak bij zijn huis in Berkel en Roderijs werd vermoord. Tilburger Jan Zweekhorst, broer van de vermoorde GGZ-arts, hoopt dat de aanhouding een doorbraak betekent in het moordonderzoek. De aanslag wordt ook in verband gebracht met de moord op Rinus Moerer uit Steenbergen.
Geschreven door

Van den B. wordt in verband gebracht met de liquidatiefout. “Misschien krijgen we nu eindelijk rust”, vertelt de Tilburger aan de Telegraaf.
ZIE OOK: Moord op Rob Zweekhorst in Opsporing Verzocht, mogelijk verband met liquidatie Rinus Moerer
Grootschalige invoer cocaïneZweekhorst, directeur van GGZ in Amsterdam, werd aangezien voor iemand anders en verward met drugscrimineel Van den B., die op een dodenlijst stond. Zweekhorst, vader van twee kinderen, werd op straat neergeschoten. “Voor ons stond altijd vast dat het om een persoonsverwisseling moest gaan”, vertelde broer Jan eerder tegen Omroep Brabant.
De opgepakte Van den B. wordt verdacht van grootschalige invoer van cocaïne via de Rotterdamse haven. De Rotterdammer was het ware doelwit van een huurmoordenaar vanwege een kwijtgeraakte partij cocaïne van ruim driehonderd kilo.
Link met SteenbergenaarDe politie heeft het idee dat nog een moord in verband gebracht kan worden met de onderschepte partij cocaïne: die op Rinus Moerer in Steenbergen. De Steenbergenaar had een handel in groente en fruit in Fijnaart en zou betrokken zijn bij de mislukte drugsdeal.
De politie onderschepte 300 kilo cocaïne op de Rotterdamse Maasvlakte tussen een partij ananassen. De drugs hadden een straatwaarde van 10 miljoen euro en zijn vernietigd.[YouTube:body:https://youtu.be/Ntjwv3wQk00]

Wachten op privacy instellingen...