Vermoorde man in Den Hout is Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard, mogelijk criminele afrekening

10 juni 2015 om 15:51
nl
De man die donderdagochtend dood werd gevonden in het Markkanaal bij Den Hout, is de 51-jarige Freddy Jansen uit Valkenswaard. Dat meldt een betrouwbare bron aan Omroep Brabant. De politie heeft genoeg aanwijzingen dat Freddy om het leven is gebracht. In Valkenswaard gaan verhalen rond dat Freddy in het drugscircuit actief is geweest, maar het is absoluut niet zeker of dit ook het geval was.
Geschreven door

De doodsoorzaak van Freddy is nog altijd onduidelijk en ook bekenden van hem zitten nog vol vragen. “Natuurlijk werden we ongerust toen hij vermist raakte, maar met deze uitkomst hield niemand van ons rekening. We zijn er kapot van. Freddy zou volgende week 52 worden”, vertelt iemand die dichtbij Freddy staat.
Groot onderzoekFreddy werd sinds zaterdag 9 mei vermist. De auto waarin hij reed, een witte Volkswagen Caddy, ging in de nacht van 13 op 14 mei in vlammen op aan de Bredestraat in Rijen. “Het kan zomaar dat deze auto in de buurt is gezien van het kanaal. We zijn nog altijd bezig met een groot onderzoek”, benadrukt een politiewoordvoerder.
Er zijn vijftien tot twintig rechercheurs met de moordzaak bezig. "We nemen deze zaak heel hoog op", aldus de politie. De woordvoerder kan omwille van het onderzoek bevestigen noch ontkennen of Freddy in het criminele circuit actief is geweest.[YouTube:body:https://youtu.be/SKbgpQ1lMoM]
'Ik voel me als Sherlock Holmes'Of de verhalen over Freddy op de waarheid berusten, weet ook onze bron niet. “Wij hebben in elk geval nooit iets aan hem gemerkt. We willen nu alleen maar dat de waarheid boven tafel komt. Ik voel me nu net een Sherlock Holmes. Ik bel vrienden en kennissen van Freddy of zij iets weten.”
Over de aard van het misdrijf tast de politie nog in het duister. Een kleine motorboot, waarin twee mensen zaten, voer donderdagavond tegen 'iets' aan in het water. Toen zij het lichaam zagen drijven waarschuwden ze de hulpdiensten. Het lichaam lag onder water bij de schroef van het bootje.
'Waardig afscheid'De politie houdt een buurtonderzoek in het gebied tussen de brug bij Terheijden en de Oosterhoutse wijk Vrachelen. Het is niet bekend waar het slachtoffer in het water terecht is gekomen. Het vermoeden bestaat dat het lichaam tussen Vrachelen en Terheijden is gedumpt.
Het gebied rond het Markkanaal is razend populair onder wandelaars en fietsers. Mensen die in de periode van 9 mei tot en met 4 juni iets verdachts hebben gezien in de omgeving van het kanaal worden verzocht contact op te nemen met de politie. Het lichaam is nog niet vrijgegeven. “Hopelijk gebeurt dat snel, zodat we een waardig afscheid kunnen regelen voor Freddy.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.