Uit die tv en computer! Het is Nationale Buitenspeeldag

10 juni 2015 om 13:13
nl
Het is Nationale Buitenspeeldag en het weer werkt mee. In veel plaatsen worden straten afgezet en hebben kinderen vrij spel. Bijvoorbeeld in de wijk Stokhasselt in Tilburg. Oosterhout heeft zelfs twee buitenspeeldagen.
Geschreven door

Omdat er ook gelopen wordt in het kader van de avondvierdaagse zou het misschien te druk voor de kinderen in Oosterhout worden. Daarom is er voor gekozen om ook volgende week een speeldag te houden. Speciaal voor de kinderen dus die zich vandaag alléén willen richten op het wandelen.
Een van de grotere evenementen wordt gehouden in Heeswijk-Dinther. Daar worden alléén al in  de Schuurakker zo’n 150 kinderen verwacht. Ook hier tal van activiteiten. In Dongen wordt de buurt van de Anspachschool omgetoverd tot een grote speeltuin. Oude spelletjes als hoefijzer werpen en spijkerbroek hangen staan er op het programma. IJs en ranjaKinderen in Goirle en Riel  kunnen kiezen uit een groot aantal balspelen. Natuurlijk is er ook ranja en een ijsje om de dag feestelijk af te sluiten. En in Nuenen is een speciale route uitgezet rond Vincent van Gogh. Zo is er in bijna iedere plaats wel wat de doen. Dus uit die computer en tv: buiten is het te doen!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.