Henk Krol hoeft niet zelf twee ton 'misbruikte' subsidie terug te betalen

10 juni 2015 om 13:30
nl
Henk Krol uit Eindhoven is niet persoonlijk aansprakelijk voor het terugbetalen van een subsidie van ruim twee ton die het ministerie van Onderwijs gaf aan de Stichting Vrienden van de GayKrant. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch besloten.
Geschreven door

Krol is nu Kamerlid voor de politieke partij 50Plus, maar was eerder lange tijd hoofdredacteur van de GayKrant in Best én voorzitter van de stichting. De rechtszaak was aangespannen door drie bestuursleden van de Stichting Vrienden van de GayKrant.
Die vinden dat Henk Krol het subsidiegeld verkeerd besteed heeft en dat niet de Stichting, maar Krol zelf het geld terug moet betalen. De rechtbank vindt dat zij hun verhaal niet goed genoeg onderbouwd hebben om dat te bewijzen.
Bestuur Stichting Vrienden van de Kay Krant in hoger beroepBestuurslid Peter Derksen kondigt aan in hoger beroep te gaan. "De rechtbank maakt duidelijk dat we niet op persoonlijke titel maar als stichting de zaak moeten aanspannen. Dus dat gaan we doen."
De drie overgebleven bestuursleden van Stichting Vrienden van de GayKrant vinden het jammer dat er door deze uitspraak vertraging in de zaak komt. "Maar dat geeft ons tegelijkertijd de kans om de hiaten in onze dossiers op te vullen en in hoger beroep beter beslagen ten ijs te komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.