Verdachte dodelijk ongeluk Mario de V. blijft nog zeker een week in de cel: ‘Hij moet vrij komen'

10 juni 2015 om 14:16 • Aangepast 25 april 2020 om 04:41
nl
Mario de V. (26) uit Rosmalen blijft nog tot ten minste volgende week woensdag in de cel zitten. Dan beslist de rechtbank in Den Bosch of hij vrijkomt of dat zijn voorlopige hechtenis met dertig of met negentig dagen wordt verlengd.
Geschreven door

Advocaat Mark Nillesen vindt dat De V. op juridische gronden onterecht vastzit. “De motivering van de officier van justitie is onvoldoende om mijn cliënt langer in de gevangenis te houden”, laat de raadsman weten aan Omroep Brabant.
Vorige week werd bekend dat De V. terug naar de gevangenis moest vanwege zijn betrokkenheid bij het dodelijke ongeval op de Empelseweg in Empel. Daarbij kwam een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. De rechter honoreerde het verzoek van officier van justitie die hem weer achter de tralies wilde hebben.
ZIE OOK: Mario de V. die vluchtte na dodelijk ongeluk Rosmalen had geen rijbewijs: ‘Ik reed niet roekeloos'
'Onvoldoende aanleiding'Onterecht, vindt Nillesen. “Je kunt mijn cliënt alleen langer vasthouden als er een concreet vermoeden bestaat dat hij roekeloos heeft gereden. Dat is er nu nog niet. Het feit dat hij in paniek is weggegaan na het ongeluk weegt ook helemaal niet mee als factor”, legt de advocaat uit.
Volgens de raadsman kan het volgende week beide kanten opgaan. Of De V. mag weer naar huis en blijft de komende maanden op vrije voeten, of hij blijft gedurende het onderzoek in de cel als daar voldoende aanleiding voor is. “En in mijn optiek is daar onvoldoende aanleiding voor. Hij had niet gedronken en hij wist oprecht niet dat hij met een ongeldig rijbewijs rondreed”[YouTube:body:https://youtu.be/ptvi9LnVHdg]'In volle vaart'Zodra de rechtbank het idee heeft dat De V. inderdaad roekeloos en te hard heeft gereden, kan ze De V. langer in de cel houden. Ooggetuigen meldden na het ongeval aan dat De V. ‘in volle vaart’ over de Empelseweg scheurde.
Dit spreekt de verdachte tegen. “Mijn cliënt heeft bij de rechter-commissaris verklaard 60 tot 70 kilometer per uur te hebben gereden vlak voordat hij tegen de auto botste”, vertelde Nillesen eerder aan Omroep Brabant.
ZIE OOK: ‘Rijbewijs ongeldig? Dat wist ik niet’, Mario de V. (26) aangeslagen door dodelijk ongeluk Empel
Frontale botsingBij het ongeluk op de Empelseweg kwam een 78-jarige vrouw uit Den Bosch om het leven. Haar 80-jarige echtgenoot die bij haar in de auto zat, raakte zwaargewond. De auto's van het echtpaar en van De V. botsten in volle vaart frontaal op elkaar. Daardoor vloog de Mercedes van de man uit Empel in brand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.