Na waarschuwing nu 'laatste waarschuwing' voor kermisexploitant met nepwapens

10 juni 2015 om 13:23
nl
De gemeente Sint-Michielsgestel heeft een kermisexploitant in Den Dungen een laatste waarschuwing gegeven voor de verkoop van verboden speelgoed zoals neppistolen en e-sigaretten aan kinderen. Ondanks de aankondiging van een zwarte lijst voor kermisexploitanten, grijpt de gemeente niet naar die maatregel.
Geschreven door

"Vorig jaar hebben wij een laatste waarschuwing gegeven en bij deze kermisexploitant dit jaar de allerlaatste waarschuwing, omdat deze al zo lang op de kermis staat zonder dat er iets is misgegaan." De gemeente wil niet zeggen waar de allerlaatste waarschuwing op gebaseerd is.
Volgens een woordvoerster van de gemeente Sint-Michielsgestel zijn er bij een controle dinsdagavond geen verboden speelgoedartikelen gevonden. Dat is niet opmerkelijk, want de controle was dinsdagmiddag al door de burgemeester aangekondigd in een reportage van Omroep Brabant.
Verboden speelgoedIn die reportage beklaagden twee ouders zich over het speelgoed dat door hun kinderen was gewonnen bij de grijpautomaten. Zij kwamen thuis met een verboden Airsoft-gun en een e-sigaret.
Vorig jaar toonde Omroep Brabant al aan hoe makkelijk het was voor kinderen om zulk verboden speelgoed op de kermis mee te krijgen. Toen beloofde burgemeester Jan Pommer beterschap. Er zou een zwarte lijst komen als kermisexploitanten dit jaar in overtreding zouden gaan. Maar het blijft dit jaar bij een waarschuwing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.