Video

Leerlingen basisschool 't Palet in Vlijmen dolblij met hun gloednieuwe 'Schoolplein14'

10 juni 2015 om 14:34 • Aangepast 21 november 2020 om 17:53
nl
Het is nationale Buitenspeeldag en in Vlijmen werd dat woensdagochtend volop gevierd, de leerlingen van basisschool 't Palet kregen namelijk een gloednieuw schoolplein. Een zogenoemd 'Schoolplein14' van de Johan Cruyff Foundation.
Profielfoto van
Geschreven door

Het 'Schoolplein14' concept bestaat uit verschillende gekleurde vakken en lijnen op het schoolplein. De kinderen kunnen daar zelf allerlei spelletjes mee bedenken.
"Het is belangrijk dat jullie niet altijd achter de computer of tablet zitten", legt cabaretier Viggo Waas, ambassadeur van Cruyff Foundation, het doel van de spelletjes uit aan de kinderen.

Wachten op privacy instellingen...

Samen mede-ambassadeur Frits Barend opende de cabaretier het nieuwe schoolplein in Vlijmen. "Ik was heel lang geleden zelf ook gymleraar, maar volgens mij weet jullie eigen gymleraar veel beter wat de bedoeling is van alle spellen hier, dus hij mag de uitleg doen!", riep Waas de kinderen toe.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Basisschool 't Palet kreeg het nieuwe schoolplein helemaal gratis. Ze wonnen namelijk een landelijke wedstrijd van Supermarkt Coop en de Johan Cruyff Foundation. Ruim zeshonderdvijftig scholen deden mee aan de prijsvraag. Twee van de tien winnende scholen komen uit Brabant.
Naast de school in Vlijmen krijgt ook basisschool Het Palet in Den Bosch een gloednieuw schoolplein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.