'Agenten in Tilburg gaan niet werken met formuliertjes tegen discriminatie'

10 juni 2015 om 15:08
nl
De politie in Tilburg gaat niet werken met speciale formulieren om discriminatie door agenten tegen te gaan. Dat zegt korpschef Gerard Bouman in reactie op een artikel in het NRC Handelsblad van woensdag.
Geschreven door

De krant besteedt aandacht aan het onderzoek van Tilburger Paul Mutsears. Uit het onderzoek blijkt dat agenten makkelijker discrimineren sinds ze in hun werk meer vrijheid hebben.
Nationaliteit noterenIn het artikel van het NRC staat dat een woordvoerder van de politie Tilburg beweert dat tachtig agenten in Tilburg-Noord na de zomer met een proef starten die 'rechtstreeks een vrucht is' van het onderzoek van Mutsaers. De agenten zouden in speciale formulieren moeten gaan vastleggen waarom mensen staande worden gehouden en wat de nationaliteit is.
Volgens korpschef Bouman is daar absoluut geen sprake van. "Noch zijn er concrete afspraken gemaakt om met dergelijke formulieren te gaan werken."
Onderzoek houdt korpschef bezigHet onderzoek van Mutsaers houdt de korpschef de laatste dagen goed bezig. Dinsdag voelde hij zich ook al genoodzaakt om te reageren op de conclusies uit het onderzoek. Toen zei hij daarover dat hij het beeld dat Mutsaers over de politie schetst niet herkent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.