Drugsgebruik tijdens teamuitje kost acht medewerkers GGzE Eindhoven baan: 'Dit is niet te tolereren'

10 juni 2015 om 17:06
nl
Acht medewerkers van de GGzE in Eindhoven zijn op non-actief gezet vanwege het gebruik van cocaïne en speed op een teamuitje. Voor hen wordt ontslag aangevraagd. Na het uitje kreeg de organisatie signalen van medewerkers van De Woenselse Poort dat enkele collega's van dit GGzE-onderdeel zich hadden misdragen. Vervolgens werd er een onderzoek ingesteld. "Dit is niet te tolereren", vertelt Joep Verbugt, voorzitter van de Raad van Bestuur van de GGzE over de maatregelen die zijn genomen.
Geschreven door

"Het vertrouwen is weg", liet een woordvoerder van de GGZ Eindhoven eerder aan Omroep Brabant weten. Op het uitje waren volgens de voorzitter van de Raad van Bestuur zestien medewerkers aanwezig. Acht van hen gingen over de schreef. Zowel mannen als vrouwen.
Met de maatregelen wil Verbugt naar zijn zeggen een voorbeeld stellen. "Dit kan niet", laat hij weten. Blij is hij met het feit dat 'signalen van collega's' de zaak aan het rollen hebben gebracht.
'Dit tolereren we niet'De GGzE vindt het onacceptabel dat er tijdens werkgerelateerde activiteiten verdovende en stimuleren middelen zijn gebruikt. Na het uitje werd een extern onderzoeksbureau ingeschakeld. Het gevolg is dat er contracten ontbonden gaan worden. Dit zal op korte termijn gaan gebeuren.
Bij Omroep Brabant heeft zich anoniem een betrokken medewerker van de GGzE gemeld. De medewerker beweert niet aan de gebeurtenissen te hebben deelgenomen en ten onrechte op non-actief te zijn gezet.
Het teamuitje was een aantal weken geleden en vond plaats op een externe locatie en niet bij De Woenselse Poort. De GGzE laat voorlopig in het midden wanneer het feestje is gehouden.
'Hulp aan psychiatrische patiënten'De Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE) biedt hulp en ondersteuning aan mensen met ernstige, meervoudige, complexe en vaak langdurende psychiatrische en psychosociale problemen.
De Woenselse Poort levert forensische en intensieve zorg aan psychiatrische patiënten en aan cliënten die door hun gedrag problemen opleveren in de maatschappij of in andere behandelomgevingen.    
'Drugsproblemen bij De Woenselse Poort'In november 2011 kwam De Woenselse Poort in het nieuws vanwege drugsproblemen bij de tbs-kliniek. In een uitzending van het SBS6-programma Undercover in Nederland was te zien dat het een koud kunstje is om De Woenselse Poort drank, drugs en wapens binnen te smokkelen.
Staatssecretaris Fred Teeven van het ministerie van Veiligheid en Justitie schreef destijds aan de Tweede Kamer dat in De Woenselse Poort niet genoeg werd opgetreden tegen agressie tussen patiënten onderling en het gebruik van drugs. De aanpak voldeed slechts beperkt aan de eisen van de Inspectie voor de Sanctietoepassing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.