Topmodel Lonneke Engel haalt bakzeil in rechtszaak tegen Academy Bartels om paard U2

10 juni 2015 om 17:10
nl
Lonneke Engel heeft de rechtszaak tegen de familie Bartels rond het dressuurpaard U2 verloren. Het Eindhovens topmodel had van de trainster en verzorgers van haar paard een kwart miljoen euro schadevergoeding geëist, omdat die het paard zouden hebben verpest door onverantwoorde trainingsmethodes. De rechtbank in Den Bosch heeft Engel in het ongelijk gesteld.
Geschreven door

Zij is bovendien veroordeeld tot het betalen van de ruim 13.000 euro proceskosten voor de aangeklaagde partijen. Dat waren behalve de familie Bartels uit Hooge Mierde ook verzorgster Mischa Koot.
'Onherstelbaar letsel'Lonneke Engel, die zelf in New York woont, liet de training van U2 tussen 2006 en 2013 over aan amazone Mischa Koot uit Hooge Mierde.
Volgens Engel is het in die periode helemaal misgegaan met U2: ze klaagde tegenover de rechtbank over 'onherstelbaar letsel' aan de mond en de flanken, waarvoor ze Bartels en de stal verantwoordelijk hield. Ze eiste ter compensatie 247.000 euro schadevergoeding. De rechtbank acht echter niet bewezen dat het letsel onherstelbaar is en wees de eis af.
Smaad ook niet bewezenMischa Koot, die bij de manege van de familie Bartels de vaste berijdster van U2 was, moet op haar beurt Engel ruim 2.100 euro aan proceskosten vergoeden. Haar klacht tegen het model wegens smaad naar aanleiding van een artikel in de Telegraaf werd ook door de rechter afgewezen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.