Opnieuw 24-uursstaking bij DAF Trucks in Eindhoven voor betere cao

11 juni 2015 om 08:04
nl
FNV Metaal en CNV Vakmensen roepen opnieuw een staking uit bij DAF Trucks in Eindhoven. De werknemers zullen vrijdag 24 uur lang het werk neerleggen. Eind mei legden ook al honderden werknemers van het bedrijf een dag het werk neer om actie te voeren voor een betere cao.
Geschreven door

Donderdagochtend worden er al flyers over de actie uitgedeeld bij de hoofdpoort van DAF Trucks in Eindhoven.
De bonden beschuldigen DAF bovendien van het 'breken' van de vorige staking op 29 mei. Toen zou het bedrijf  extra mensen in hebben gezet om het gebrek aan werknemers door de staking op te vangen, zo claimen de bonden. De veiligheidsregels zouden daarbij zijn overtreden omdat niet-gecertificeerd personeel op heftrucks heeft gereden.
CNV eist verklaringDe actiecoördinator van CNV Vakmensen, Gerti van Valkenburg, veroordeelt die inzet van zogeheten stakingbrekers in een persbericht.
“We eisen een verklaring van DAF over de vermeende inzet op 29 mei. Als het bedrijf problemen heeft met stakingen, raad ik DAF aan zich tot de werkgeversvertegenwoordiger FME te wenden.”
Betere CAODe bonden eisen een betere cao nadat

onderhandelingen over een nieuwe cao metaal zijn mislukt. FNV Metaal eist onder andere drie procent meer loon en betere regelingen voor invulling van de arbeidstijden.
DAF Trucks valt onder de cao grootmetaal. Daarin zijn in totaal zo’n 140.000 werknemers actief. In de kleinmetaal zijn dat er nog eens 285.000.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.